Work, stay, play i Västra Hamnens STUDIO

Ytterligare ett hus håller på att växa fram i Västra hamnen. På en plats som byggherren Skanska Öresund haft ögonen på och arbetat med länge. En tidigare tom plats på Universitetsholmen ska nu fyllas med 20 000 kreativa kvm i kontorshuset STUDIO. Här ska man både kunna jobba, mötas och umgås. Allt för att uppleva oväntade saker och möta människor. Det är då det händer, menar Andreas Lundberg, konceptägare STUDIO på Skanska Öresund.

En tidigare tom plats på Universitetsholmen ska nu fyllas med 20 000 kreativa kvm i kontorshuset STUDIO. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

En tidigare tom plats på Universitetsholmen ska nu fyllas med 20 000 kreativa kvm i kontorshuset STUDIO. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

- Det är ett efterlängtat hus, konstaterar Andreas Lundberg. Det märks på intresset.

Platsen, på Nordenskiöldsgatan, knyter ihop Västra hamnen med centrala Malmö och ligger mitt i Malmös mest dynamiska företagsmiljö. Dessutom precis vid vattnet, nära till Citytunneln och Centralen.

- Det är därför extra roligt att STUDIO också får en publik miljö som många kan nyttja. Givetvis har vi ett stort intresse för våra framtida hyresgäster, men för oss är det även viktigt att huset har andra användare. Jag brukar säga att STUDIO allra mest är en arbetsplats, men vi tror mycket på att även addera kultur, att man kan bo här eller bara vara här. Det skapar förutsättningar för att uppleva oväntade saker och möta människor. Det är då man kan bli ännu mer innovativ och effektiv.

Andreas Lundberg, Konceptägare STUDIO, Skanska Öresund

Andreas Lundberg, Konceptägare STUDIO, Skanska Öresund

Work, stay, play

Konceptet kallar Skanska Öresund Work, Stay och Play.

Work innebär att hela huset är en arbetsplats, överallt kommer det finnas ytor att jobba, mötas och umgås på.

- Vi tror också att huset behöver en helt flexibel kontorsmiljö där man kan hyra en plats på kortare tid, säger Andreas Lundberg. Vi kommer i och med detta kunna erbjuda ytor både för den enskilda enmansarbetaren och det stora företaget.

Det kommer att finnas totalt 10 000 kvm kontorsyta. Ett helt våningsplan rymmer 2 500 kvm med möjlighet att delas i enheter ner till 250 kvm. STUDIO kommer även kunna rymma både workshops, seminarier och temadagar.

Stay är den del av konceptet som innebär att STUDIO kommer leva dygnet runt.

- Vi har skrivit avtal med Story Hotel som gör sin första etablering utanför Stockholm. Hotellet kommer att ligga i toppen av huset. Vi har valt att börja i den änden och skriva avtal med de som ska leverera vår vision. Förutom Story Hotel har vi skrivit avtal med Altitude Meetings som kommer att driva mötesdelen och som kommer att bemanna reception/front desk.

Play får stå för kreativiteten. I STUDIO kommer en stor del fungera som just studio för både film- och tv-inspelning plus konsertlokal, konstgalleri och teaterscen.

Högst upp i huset kommer det även finnas en skybar med en av Malmös bästa utsikter. Och på andra ställen även caféer, restauranger och övriga sociala ytor som skapar liv och rörelse.

- Även om man inte har kontor här ska STUDIO ändå kunna vara platsen där företag och människor möter vår region, menar Andreas Lundberg.

I rätt ände

På det som just nu är en byggarbetsplats håller källarplanet på att färdigställas och snart börjar de 14 våningarna växa uppåt.

- Huset når fem våningar till sommaren och full höjd till årsskiftet. Det märks en tydlig skillnad nu när huset börjar ta form. Intresset ökar! Det är nu det händer, på alla plan egentligen. Även uthyrningsarbetet har startat nyligen.

Att Andreas Lundberg tror på produkten går inte att ta miste på.

- Ja, jag har verkligen höga förhoppningar på det här projektet. Det känns som om vi har börjat i, vad vi tror, rätt ände. Vi vill skapa en mötesplats och har satt personerna på plats först. I vår bransch händer det inte så sällan att man bygger något och tror sedan att saker ska hända av sig själv. Men det är ju människorna som är drivkraften. Att vi har två bolag, Story Hotel och Altitude Meetings, på plats redan är en kvalitetssäkring från vår sida och ett stöd för vår vision. Just nu pågår det en spännande planering av vilka övriga aktiviteter som ska pågå i det här huset, hur STUDIO ska fyllas med liv och människor. Men mycket kommer att vara på plats redan första dagen, hösten 2016, konstaterar Andreas Lundberg avslutningsvis.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter