Work, stay and play i fastigheten

Andreas Lundberg på Skanska berättar om konceptet "Work, stay and play" i fastigheten STUDIO i Malmö, komplexiteten med bygget och vad som är unikt med fastigheten. 

När beräknas STUDIO stå klart?

- Bygget är just nu i full gång, fasaden har nyligen rests och 3-4 våningar är klara. Vi beräknar vara helt klara under hösten 2016.

Hur stor blir fastigheten?

- Den blir på 20 000 kvm.

Innehåller fastigheten bara kontor eller även andra lokaler?

- Nej, det är en stor blandning av olika lokaler. Det kommer finnas en konferensavdelning, restauranger, barer och så vidare. Vi har nyligen skrivit ett avtal med Story gällande ett hotell i byggnaden med 96 rum. Ytan för kontor kommer att vara drygt 11 000 kvm. Det kommer även att finnas en så kallad black box/studio där man kan ha tv-sändningar, konserter och teaterföreställningar.

Vad kommer STUDIO att tillföra i området?

- Tanken är att det skall vara en mötesplats. I området Malmö/Lund finns många bra miljöer men vi vill skapa en bra samlingspunkt med en internationell känsla.

Finns det något som gör STUDIO unikt?

- Det som är unikt är att vi blandar. Det finns tre delar i Studio som vi valt att kalla för ”work, stay and play”. Alltså att man jobbar där, man kan bo på hotellet och även besöka restaurangerna, konferensavdelningen och black boxen.

Vilka slags företag tror du skulle passa i STUDIO? 

- Det bästa vore ju att få en blandning av stora internationella företag som kan bidra med erfarenhet och investeringar och mindre nystartade företag som kan bidra med bra idéer. Det är viktigt att få till en bra blandning.

Har ni stött på några utmaningar under planeringen?

- Komplexiteten ökade i och med de tre delarna, ”work, stay and play”. Vi ville inte skilja för mycket på dem och det var komplext att planera hur ytan skulle disponeras.

Hur mycket är redan uthyrt i STUDIO?

- Hotellet är som sagt klart, men gällande kontor så är inget klart ännu. Vi är dock i diskussion med flera företag.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter