Wallenstam utvecklar Mid Avenue

Nu har nästa steg i Wallenstams utveckling av Avenyn påbörjats med projektet Mid Avenue Valand som omfattar Avenyn 21-25 och Teatergatan 22-26.

Först ut är Kungsportsavenyen 21 och Teatergatan 22-26 där det byggs om och tillskapas nya ytor för kontor och butiker samt 35 lägenheter som vetter mot Teatergatan, allt med en beräknad inflyttning 2017.

Totalt sett omfattar hela Mid Avenue Valand cirka 2 900 kvadratmeter högkvalitativ butiksyta både mot Avenyn och Teatergatan, moderna kontorsytor på cirka 700 kvadratmeter per plan, vilket ger cirka 4 100 kvadratmeter kontorsyta samt 35 lägenheter mot Teatergatan.

– Det är inspirerande att vi nu är igång med nästa projekt på Avenyn. Vi arbetar för att göra Avenyn till en mötesplats som bjuder på bra shopping, attraktiva matställen, inspirerande arbetsplatser, kultur i alla dess former och ett tryggt boende, säger Thomas Dahl, vvd Wallenstam AB.

I den första delen av projektet, där rivningsarbetet mot Teatergatan har påbörjats, blir det nya mässingsfasader med panoramafönster från golv till tak mot Avenysidan för Avenyn 21.

– Vi planerar också för en större butik på Avenyn 25 där Lindex tidigare huserat som kommer att iordningställas för att stärka Avenyns utbud ytterligare, säger Thomas Dahl.

I nästa steg av projektet, på Avenyn 23, bevaras och renoveras den kända Le Corbusier-inspirerade fasaden ritad av Helge Zimdal. Även Avenyn 25 samt Kristinelundsgatan 10 kommer att omfattas av fasadrenovering.

Pressmeddelande: Wallenstam AB

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter