Victoria Tower Offices

Gnistrande likt Charlotte Perrellis kristalldekorerade mikrofon och döpt efter självaste Kronprinsessan byggs nu Victoria Tower i Kista. Tio av de totalt 34 våningsplanen kommer att bestå av exklusiva kontor med en magnifik utsikt.

Med sina 120 meter blir Victoria Tower Stockholms näst högsta byggnad efter Kaknästornet. Av de 34 våningsplanen kommer 10 av dem inrymma kontor, drygt 20 våningar fyllas med hotellrum och på övriga plan planeras hotellobby, konferens- och SPA-anläggning samt restaurang.

Huset ägs och byggs av norrmannen Arthur Buchardt och hans bolag Öyer Invest. För uthyrningen av kontorslokalerna ansvarar fastighetsbolaget Klövern.

Spektakulär och gnistrande

Arthur Buchardt har döpt byggnaden efter Kronprinsessan Victoria, som han hoppas ska närvara vid invigningen den 15 september i år, berättar Britt-Marie Einar, vice VD på Klövern.

-Hans tanke med husets utseende var att det skulle se ut som Charlotte Perrellis gnistrande mikrofon när hon sjöng låten Hero i melodifestivalen.

Victoria Tower, som är ritad av Gert Wingårdh, har därför fått en liksom kristallbeströdd spegelfasad som glittrar i både solsken och när den är belyst nattetid.

-Spektakulärt blir det helt klart, konstaterar Britt-Marie Einar.

Kontor uppe bland molnen

De totalt 5 000 kvm kontor, fördelade på tio våningsplan, planeras vara inflyttningsklara under fjärde kvartalet i år.

-Här får man en arbetsplats med fantastisk utsikt över hela Stockholm, så det är rejält högt.

Kontoren beskriver Britt-Marie Einar som något utöver det vanliga även interiör- och standardmässigt.

-Vill man sitta i en modern och exklusiv miljö kommer man verkligen att trivas här uppe.

Som hyresgäst har man stora möjligheter att påverka kontorens interiör.

-En jätteviktig parameter när man bygger nytt är också att det är flexibelt och yteffektivt. Om hyresgästens behov ändras, ska det vara enkelt att justera lokalens storlek.

Britt-Marie Einar tror att Victoria Tower Offices främst kommer att attrahera hyresgäster i form av fartfyllda företag som vill sitta i en lite mer internationell miljö.

- Många människor kommer att röra sig i omgivningen och det blir fart och fläkt då man sitter i en hotellbyggnad, precis intill Kistamässan och mittemot en restaurang.

Hela kontorsytan är ännu hyresledig, men Klövern har märkt av en stor efterfrågan. I juni finns ett våningsplan färdigt för visning.

Efterlängtat hotell

Den större delen av Victoria Tower blir Scandic hotell med 400 rum. Här har Arthur Buchart satsat på en inredning med designmöbler från Vitra, Montana och Flos.

-Jag tror inte att det undgått någon som det senaste året passerat E4:an mellan Arlanda och Stockholm att något nytt och spektakulärt växer fram i Kista. Vi är säkra på att detta kommer att bli ett nytt landmärke för Stockholm och en stolthet för Kista och mässan som vi vet har längtat länge efter ett större hotell, säger Stephanie Smitt Lindberg, försäljnings- och marknadsdirektör för Scandic.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter