Verksamheten på väggarna

De gamla, fina industrilokalerna på Mölndalsvägen 93 har förvandlats till kontor för Abba Seafood, där konsten på väggarna utgörs av det som är verksamheten – mat från havet. Vi rev ut allt, förklarar Johan Casselbrandt på Kanozi Arkitekter. Vi hade gärna behållit golvet som var en riktigt fin industriekparkett, men det var så trasigt på många ställen och gick tyvärr inte att använda.

Själ och färg

Så det blev nytt golv också, en mattlackad ekparkett, förutom i alla mötesrum där man valt att lägga in matta. Och kontoret går mycket i ek, vitt, ett par accentfärger och egen konst på väggarna. Idén att skapa något som var starkt knutet till verksamheten formades tillsammans med Abba Seafood.

- Vi ville göra något speciellt med lokalen och så kom vi på att använda bilder tagna ur reklamsammanhang. Vi har tryckt upp väl valda bilder på film och därefter fått de uppmonterade på plexiglas med måtten 1,5 x 1,5 meter. Resultatet blev bra och har gett själ och färg till kontoret.

Balans

Den röda tråden i tänket har annars varit att jobba med att få rätt balans mellan öppenhet och slutenhet.

- Det har varit viktigt att effektivisera kontoret och sättet att jobba och vi har strävat efter att få rimligt stora avdelningar. Nu är det max 10 personer/enhet som sitter ihop.

Johan Casselbrandt berättar att man ville få effektiviteten av att sitta öppet, men inte känslan. Personalen är inte van vid att sitta öppet då de alltid har suttit i regelrätta kontorsrum. För att få en bra balans mellan öppenhet och slutenhet har kontoret många grupprum och glasade delar med film mellan avdelningarna och rummen. En del chefer sitter i rum, främst då de som hanterar känsliga frågor, men VDn sitter exempelvis öppet. Förutom regelrätta konferensrum har man planerat in fyra små mötesrum, såkallade telefonrum.

- Eftersom de flesta har bärbara telefoner kan alla utnyttja rummen för att prata ostört och få sitta i det tysta, menar Johan Casselbrandt.

Öppnat upp

Abba Seafood har nu 2 000 kvm på två plan till sitt förfogande och för att få kontakt mellan de två våningarna föreslog Kanozi en öppning mellan planen. Ett hål genom det gjutna betongbjälklaget är uppsågat vid köket och får nu fungera som ett stort bord utan skiva. Runt om öppningen och trappan löper en bardisk i ek med tillhörande barstolar.

Bredvid ligger köket från HTH strategiskt placerat och med sin stora köksö är det en naturlig samlingspunkt, både för personal och kunder. Här ligger även provköket, där provsmakning med kunder ofta förekommer, men där man även bjuder in till matlagning efter arbetstid.

Reception i landskapet

Kontoret har två ingångar, en främst för personal på plan ett och en för kunder på plan två.

- På plan två har vi medvetet lagt alla större mötesrum och här kommer kunderna också i stort sett direkt in i köket som är lite av kontorets och verksamhetens hjärta, förklarar Johan Casselbrandt.

Receptionsdelen har man löst lite annorlunda då disken i lamellekparkett från Kasthall är inbyggd direkt i kontorslandskapet. Här bakom sitter inte en enda receptionist utan flera medarbetare har sina arbetsplatser här och kan på så sätt ta hand om kunderna, på olika sätt.

Favoriterna kommer nu från länken, vill du spara dem till dina favoriter klicka på knappen nedan.

Skriv över dina favoriter Visa dina favoriter

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter