Vattennära och levande stadsdel

Aberdeen är en stor fastighetsägare i Marievik tack vare det bestånd de förvärvade 2008. Det består av ett antal fastigheter spridda på området och motsvarar ungefär 70 000 kvm. Uthyrningschef Erik Skalin beskriver Marievik som ett trevligt och vattennära område som har stadskänslan men samtidigt är lite av en lugn oas.

Sedan förvärvet har Aberdeen jobbat aktivt med att sänka vakansgraden och har i dag inte så mycket hyresledigt.

- Men vi har trots allt tre större lediga kontorsytor att erbjuda för närvarande. Den minsta ytan, om 1 000 kvm, ligger precis vid vattenlinjen. Det är en råyta, vilket innebär att lokalen är betongren och att vi i mångt och mycket iordningställer den tillsammans med en ny hyresgäst. Det ger bra möjligheter att påverka utformningen av lokalen utifrån verksamhetens behov och egna önskemål, säger Erik Skalin.

Även lokalen om 2 000 kvm är en råyta och ligger mer mitt i området, vilket även ytan på 1 500 kvm gör.

Levande stadsdel

- Det som gör det här området speciellt och lite unikt, är att det ligger väldigt vackert vid vattnet. Marievik har i sig dessutom utvecklats fantastiskt under de senaste åren. Det har byggts mycket nya bostäder, som är i princip färdigställda, på grannfastigheterna till kontorsdelen, som är ett relativt stort område. Så det som från början var ett område med industrikänsla har blivit en levande stadsdel. Det är som att Södermalm har expanderat ut mot Marievik, konstaterar Erik Skalin.

Aberdeen har tillsammans med Stockholm stad arbetat med en utvecklingsplan för Marievik, med visionen att skapa en blandstad i området. Det vill säga en mix av kontor, bostäder och närservice.

- Visionen som kallas ”Promenadstaden”, går också ut på att man ska dra nytta av läget vid vattnet, t ex att man ska kunna promenera längs vattnet genom hela området. Det kan man göra i dag. Området påminner om Hammarby Sjöstad faktiskt. Det har en liknande känsla över sig.

Erik Skalin tror att Marievik kommer fortsätta att utvecklas i samma riktning och bli ännu mer av en levande stadsdel i framtiden. Att området kommer kännas som en del av staden helt och fullt.

Nöjda hyresgäster

- Om man tittar tillbaka lite i backspegeln, gjorde vi en stor uthyrning i Marievik förra året till Upplysningscentralen som tog 4 000 kvm. Vi har också andra stora företag hos oss, som Bombardier(?) och Cisco, som både har förlängt sina avtal och har expanderat sina ytor i våra fastigheter. Så det är stora välrenommerade företag som trivs bra i området.

Det som verkar få hyresgästerna att trivas är dels det vattennära läget och att det är ett trevligt område med stadskänslan samtidigt som det upplevs som en lugn oas, menar Erik Skalin.

- Ett stenkast bara så är du innanför tull. Samtidigt som man sitter lite billigare än om man vill ta steget innanför tull. Du har dessutom väldigt bra kommunikationer. Om du är bilburen är det lätt att ta sig hit och parkeringsmöjligheterna är bra. Kollektivtrafiken är också väl utbyggd med tvärbana, tunnelbana och en mängd busslinjer. Sen är det förstås också så att vi kan erbjuda väldigt bra, effektiva och moderna ytor. I många fall med en väldigt fin utsikt över vattnet dessutom.

Lyfter serviceutbudet

Enligt Erik Skalin har de dock några pusselbitar kvar i servicestråket att sätta och arbetar därför aktivt för att lyfta det utbudet.

- Restaurangutbudet har inte växt i samma takt som det övriga området, dvs som kontors- och bostadssidan. Så här råder lite brist på bra matställen helt enkelt. Nu tillkommer det en del restauranger i våra grannars nya bostadsfastigheter, och som de sista pusselbitarna satsar vi på att fylla på med mer caféverksamheter, avslutar Erik Skalin.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter