Vattennära kontor

Kontorsinteriör i Fabeges fastighet Alléhuset i Hammarby Sjöstad. Bild: Tenjin Visual

Kontorsinteriör i Fabeges fastighet Alléhuset i Hammarby Sjöstad. Bild: Tenjin Visual

Fastighetsägaren Fabege bygger nya kvarteret Alléhuset som förutspås ge Hammarby Allé i Hammarby Sjöstad ett nytt och modernt ansikte. Kvarteret rymmer kontorslokaler, ett nytt hotell, butiker och garage. Hela projektet har hög miljöprofil och utförs som Miljöbyggnad, nivå Guld.

– Genom färdigställandet av Alléhuset tillförs västra delen av Hammarby Sjöstad ett nytt kvarter med moderna kontor, ett för stadsdelen unikt utbud av hotell, lägenhetshotell, bistro, butiker och en för området osedvanligt stor parkeringsanläggning under mark med ca 300 platser, berättar Henrik Nyberg, projektchef på Fabege.

Bakom hotellsatsningen ligger Tastsinns-koncernen som ska driva hotellet som ett designhotell med ca 230 rum.

– Totalt tillskapas 24 000 kvm lokalarea varav 2 000 kvm kontor och 3 000 kvm butiks-ytor. För närvarande pågår arbete med stomkomplettering. Hela byggnaden ska vara klar för inflyttning april/maj 2014.

Henrik Nyberg, Projektchef på Fabege

Henrik Nyberg, Projektchef på Fabege

Sober elegans och mycket glas

Alléhusets interiörer präglas av en sober elegans med inslag av paneler av ask. Kontorslokalernas planlösningar ska erbjuda öppna ytor och en närhet mellan de flexibla arbetsplatserna och olika mötesplatser för de anställda. De generösa fönstren kommer att ge stort ljusinsläpp och utsikt över Hammarbykanalen.

Närheten till vatten speglas även i den nya fastighetens exteriöra utseende genom att proportionerna för fönstersättning och fasadernas träinslag ska leda tankarna till båtar och skepp av trä. Byggnadens fasad mot Hammarby Allé består enbart av dubbelglas ovanför entréplanet medan fasaderna som vänder sig mot den inre gården erbjuder en kontrast när det gäller material och kulörer, med skivmaterial av trä som dominerande inslag.

Inspirerande plats för kontor

– Hammarby Sjöstad är en glimrande pärla för de som söker en inspirerande plats för sitt kontor. Med vatten och innerstadens puls erbjuder Sjöstaden ett andningshål som föder idéer och kreativitet. Närheten till city, de goda kommunikationerna och det exklusiva sjöläget attraherar idédrivna verksamheter, säger Henrik Nyberg.

Att närservicen är av yppersta klass är också ett stort plus, menar han. Här finns gott om restauranger, livsmedelsaffärer, apotek och kemtvättar. I området finns också synnerligen goda träningsmöjligheter.

– Naturligtvis gym men också härliga promenadstråk längs vattnet, Nackareservatets motionsspår, stans närmaste slalombacke och till och med möjligheten att hinna med en kajaktur på lunchen. Området är med andra ord helt enastående, och T-banan Gullmarsplan är bara fem minuter bort med tvärbanan.

Miljöaspekten väger tungt

– Många lockas också av den gröna dimensionen, för att man vill ge det egna företaget en tydligare miljöprofil. Miljötänket har gjort Hammarby Sjöstad världskänt. Ett exempel är att hela stadsdelen har en egen kretsloppsmodell, där energi-, avfalls- och vattenhantering integreras.

Fabeges ambition är att skapa byggnader där man jobbar med miljö ur en rad olika perspektiv som energi, innemiljö och val av byggmaterial.

– Alla lokaler i Alléhuset kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad nivå guld. Att läggas till de för Hammarby Sjöstad unika allmänna miljökrav som finns för stadsdelen, säger Henrik Nyberg.

Miljöaspekten är något som väger tungt, menar Henrik Nyberg, när han motiverar varför man ska flytta till just Alléhuset.

– Miljömärkta lokaler med bra standard, bra logistik och vettiga hyresnivåer i ett unikt läge har varit en framgångsfaktor. Dessutom drar nyproducerade fastigheter hit moderna och nytänkande företag som vill ligga i framkant.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter