Världens största på säkerhet

Månadens företag - G4S

G4S levererar säkerhetslösningar till såväl myndigheter och näringsliv som till privatpersoner och är störst i världen inom sitt område.

Företaget har verksamhet i 125 länder med totalt 657 000 medarbetare, varav drygt

3 000 i Sverige, och har bland annat tilldelats uppdraget att sköta säkerheten kring OS i London tillsammans med polis och militär. G4S:s antal medarbetare på plats motsvarar storleken på Sveriges poliskår.

Dock är inte den svenska sektionen med i London.

G4S är ett företag med två divisioner; bevakning och teknik. Christina Werner är försäljningschef inom teknik och hon beskriver företaget så här:

– Det är ett företag med tydlig målbild. Det finns ingen känsla av olika revir utan alla jobbar mot samma mål och man är villig att hjälpa varandra att nå målet.

Som kund hos säkerhetsföretaget kan man få hjälp med allt som berör säkerhetsteknik såsom passage, inbrottslarm, kameraövervakning, olika larmcentralstjänster liksom bevakning i form av väktare, ordningsvakter, skyddsvakter samt riskhanterings- och konsulttjänster.

– Det finns inget annat företag i Sverige som kan leverera helheten som vi kan, säger Christina Werner.

Begreppet teknik syftar bland annat på kameraövervakning. Christina Werner berättar att kameraövervakning kan användas på flera olika sätt. Att identifiera – vem är det som rör sig i området, och att verifiera – att någon rör sig i området. G4S har två övervakningscentraler i Sverige, en i Malmö och en i Stockholm. Dessa centraler kan beskrivas som hjärtat i organisationen.

– Övervakningscentralen är en av våra viktigare bitar. Det är en del av vår framtid, rent tekniskt, så vi satsar mycket på dessa tjänster och det händer väldigt mycket inom teknikutvecklingen när det gäller kameror och övrig teknik, säger Christina Werner.

Christina Werner berättar att G4S:s kunder är alltifrån privatpersoner eller enmansföretagaren till riktigt stora företag. För varje ny kund skapar man en unik säkerhetslösning utifrån behov. Det finns verksamheter som kräver säkerhet utöver det vanliga som till exempel banker, häkten och kärnkraftverk, men även platser där det passerar många människor som sjukhus och gallerior.

– Det är detta vi är duktiga på. Vi utgår ifrån kundens behov och det handlar mycket om att kunden inte ska behöva köpa mer än vad som är nödvändigt. Vi arbetar affärsutvecklande mot våra kunder. Det innebär att de inte bara köper produkter, utan att vi utvecklar ett ömsesidigt partnerskap. De köper en funktion, säger Christina Werner.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter