Urban Escape gör city till en levande plats

Ambitionen med AMF Fastigheters projekt Urban Escape Stockholm är att skapa ett nytt, kreativt kvarter mitt i city som ska bidra till att Stockholm blir en levande och pulserande stad. Det menar Magnus Carlsson på AMF Fastigheter som här svarar på frågor om Urban Escape.

Visionsbild: Walk the Room

Visionsbild: Walk the Room

Vad är Urban Escape Stockholm?

Urban Escape är Stockholms framtida stadsrum – ett nytt kvarter mitt i city. Här utvecklar vi 130 000 kvadratmeter där innovation, kunskap och kreativitet lägger grunden för hur kvarteret byggs och växer fram. Här skapar vi en frizon mitt i city där människor kan fokusera, prestera och leverera.

Kvarteret rymmer moderna kontor, innovationsmiljöer, service, hotell, torg och takmiljöer i ett spännande samspel. Tillsammans med våra samarbetspartners som t ex Liljevalchs, Epicenter, och Nordic Choice Hotels får vi Stockholms hjärta att slå igen. Vi gör city till en levande och pulserande plats där folk vill vara.

Magnus Carlsson, Försäljningschef Urban Escape, AMF Fastigheter

Magnus Carlsson, Försäljningschef Urban Escape, AMF Fastigheter

Vad innefattar Urban Escape geografiskt sett?

Urban Escape är beläget mitt i city i kvarteret runt Gallerian. Det innefattar fem fastigheter belägna på fyra gator och två torg. Kvarteret Urban Escape inkluderar alltså bland annat Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg.

Urban Escape är en viktig pusselbit i att stärka citypulsen och tillsammans med kvarteren runt MOOD skapas ett starkt nav för Stockholm och Sveriges politiska, kulturella och ekonomiska centrum.

Vad gör att kvarteret Urban Escpape kommer sticka ut?

Urban Escape är ett modernt och nyskapande kvarter som tagit inspiration från London, Berlin och New York, där nya stadsdelar växer fram till följd av att kreativa människor söker sig dit. Stockholm behöver ett nytt stadsrum som andas nytänkande likt dessa storstäder för att hålla jämna steg på den internationella arenan.

Urban Escape sticker ut i sin mix av spännande butiker och restauranger, hotell och kontor, men också i sin nyskapande utformning med mötesplatser i både mark- och taknivå. Med Epicenter, Stockholms första innovationshus, bygger till exempel vi ett världsledande företagskvarter för innovation och digital utveckling. I vår kommer också Sveriges största konstutställning, Liljevalchs Vårsalong, att flytta till Urban Escape. Det är ett klockrent exempel på den mix av människor och företag som Urban Escape attraherar och skapar nya plattformar för.

Dessutom kommer vi i Urban Escape att utveckla ett helt nytt taklandskap. På taket växer stadens nya mötesplats fram som en del av Urban Escape Stockholm. Ett tidigare grått och stängt tak omvandlas till en grön oas för kultur, hälsa, restaurang och caféliv – allt med 360-graders utsikt över Stockholms takåsar. Vi omvandlar totalt 3 450 kvm vilket är tre tidigare stängda tak som öppnas upp för allmänheten och ger platsen nya funktioner. Här ryms också en utomhusterrass för de nya hotellens restaurang och bar med utsikt mot Kungliga slottet, Gamla Stan och Södermalm.

Vilken roll tar människorna i Urban Escape?

Urban Escape handlar om människor. Att utgå från människan och vad som gör att människor trivs, inspireras och utvecklas är hela grundtesen för vårt kvarter. Här finns något för alla, oavsett om du arbetar där eller bara besöker kvarteret över dagen.

Vilka företag är etablerade idag och hur kommer företagsmixen se ut när kvarteret är färdigställt?

Inom kvarteret Urban Escape Stockholm vill vi att företag, stora som små, ska mötas och utbyta idéer. En mix mellan väletablerade och nya företag inom olika sektorer är en förutsättning för att skapa en plats fylld av kreativitet, innovation och tillväxt.

Bland annat är Epicenter en viktig del av kvarteret och har sedan starten i januari 2015 bidragit till att öka innovationspulsen i city med medlemsföretag som Tictail, Splay och Fishbrain. Sup46 är ett annat företag som satt sin prägel på kvarteret. Advokatbyrån Roschier var också en av våra första hyresgäster och just nu utvecklar vi för fullt två koncepthotell tillsammans med Nordic Choice Hotels och Petter Stordalen.

För oss är det viktigt att poängtera att vi inte kan göra det här ensamma. Därför tror vi på samarbete för att skapa ett Stockholm i världsklass. Tillsammans med staden, våra grannar och hyresgäster kommer Urban Escape 2019 vara ett kvarter som pumpar nytt blod till Stockholm och gör city mer levande, attraktivt och konkurrenskraftigt.

Var i Urban Escape-kvarteret kommer det inom de närmaste åren erbjudas lediga lokaler?

Urban Escape erbjuder fem fastigheter med bland annat 62 000 kvm för kontor, 29 000 kvm för hotell och konferens och 38 000 kvm för handel och restaurang.

De senaste åren har det pågått ett aktivt uthyrningsarbete, det har varit en riktigt givande och rolig säljprocess. Vi har märkt ett stort intresse både för projektet i sig, som är en Stockholmsangelägenhet, och från en mängd intressenter som vill hyra våra lokaler. I dagens läge är 60 procent av kontorsytorna uthyrda. Nu släpper vi snart på resterande ytor som kommer att stå färdigställda våren 2019. Det är en stor efterfrågan på marknaden och nu sätter ett intensivt säljarbete igång.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter