Uppgraderade gröna kontor i Kista

SveaReal äger tre stora kontorsfastigheter i Kista. Nu planerar de att uppgradera samtliga till 2020-års standard. Först ut är utvecklingen av nordicForum, vars moderna och gröna lokaler nu fylls upp av allt fler nya hyresgäster.

I SveaReals uppgraderade kontorshus får hyresgästerna möjligheten att profilera sig precis som de önskar. Bild: SveaReal

I SveaReals uppgraderade kontorshus får hyresgästerna möjligheten att profilera sig precis som de önskar. Bild: SveaReal

I SveaReals kontorshus nordicForum på Torshamnsgatan i Kista samlas nu allt fler mindre företag med stor potential.

Här har SveaReal infört ett nytt kontorsservicekoncept där både större som mindre hyresgäster får tillgång till konferens, matsal, catering, bilvård och mycket mer, i huset. Fastigheten blev dessutom nyligen SveaReals elfte GreenBuilding-certifierade fastighet.

De senaste hyresgästerna är Excillum AB, Materna Information & Communications AB, Handicare Group AB, Kuehne + Nagel AB, Miguel Torres Sverige AB och FVB Sverige AB, som flyttar in på 4 000 kvm. Därefter är det totalt ca 6 700 kvm hyreslediga varav 4 200 kvm för hyresgäster som söker optimala men mindre kontors-ytor på 200-750 kvm.

Mikael Fröjd, Förvaltningschef, SveaReal

Mikael Fröjd, Förvaltningschef, SveaReal

– Vi märker av ett ökat behov av mindre kontorslokaler med stor flexibilitet i hjärtat av Kista. Vi har tagit detta till oss och arbetar nu intensivt med att utveckla både lokalerna och konceptet i nordicForum och därmed attrahera nya målgrupper, säger Viveka Frankendal, marknadsområdeschef Öst, SveaReal.

Uppgraderar allt

– Kista är ett väldigt expansivt område där både Stockholms stad och fastighetsägarna på sikt planerar att skapa en riktig stadsmiljö. Dvs att göra området mer levande genom att addera mer bostäder och placera butiker i kontorsfastigheternas bottenvåningar, säger Mikael Fröjd, förvaltningschef, SveaReal.

I Kista äger SveaReal tre stora kontorsfastigheter och planen är att utveckla samtliga.

– Inte bara genom att utföra lokalanpassningar för nya hyresgäster utan hela kontorshusen ska göras attraktivare och olika koncept ska utvecklas.

Hittills har det varit 80-talsstandarden som dominerat i SveaReals fastigheter i Kista. Nu ska de uppgraderas till 2020-års standard.

– Vår ambition är att ligga i framkant när det gäller allt från teknik och miljö till design. I våra uppgraderade kontorshus får företag möjligheten att profilera sig precis som de önskar. Vi har inga standardlösningar för lokalerna utan skräddarsyr dem efter varje hyresgäst, säger Mikael Fröjd.

Alla välkomna

Först ut av fastigheterna att uppgraderas är alltså nordicForum. Förutom kontors-ytorna har standarden lyfts i gemensamma ytor som entréer, trapphus, restaurang och fasaden har fräschats upp.

Om man önskar att flytta in i de visningslokaler som SveaReal redan iordningställt finns möjligheten att flytta in omgående. Vill man ha anpassade lokaler tar det några månader.

– Vi välkomnar givetvis alla typer av företag att hyra in sig i våra lokaler. Då Kista är ett kluster för teknikintensiva företag är området förstås extra attraktivt för de som är verksamma inom just de branscherna, avslutar Mikael Fröjd.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter