Ulf Birk, Newsec Asset Management: Många är nyfikna på aktivitetsbaserade ytor

Ulf Birk är uthyrningsansvarig på Newsec Asset Management. Här berättar han om attraktiva lägen i Gårda Park.

Gårda har redan börjat förvandlingen mot målet modern blandstad.

- De flesta förknippar nog fortfarande Gårda med de slitna husen i söder eller med verkstäder och gammal industri i norr, tror Ulf Birk, Uthyrningsansvarig i Göteborg.

Visst finns det många äldre fastigheter som framöver behöver rustas upp, men planerna i Gårda är många. Och läget är redan helt rätt. 

Ulf Birk

Ulf Birk

- I norra Gårda lyfter jag fram fördelarna att det endast är 350 meter till spårvagn som tar fyra minuter in till centrum, man kan promenera till Centralstationen på åtta minuter och kommer man med bil finns här många parkeringsplatser. Just parkeringsmöjligheterna, och närheten till lederna, är anledningen till att flera stora företag som suttit i ytterområden nu flyttat hit. I norra Gårda finns även de populära styr- och ställcyklarna och buss 60 stannar precis utanför vårt kontorshus Gårda Park. Den här kombinationen är väldigt bra, menar Ulf Birk, och många företag som tidigare prioriterat Lilla Bommen flyttar nu därifrån pga brobygget och bygget av Västlänken. Så just nu upplever vi en ny flyttström och ett Gårda som, på grund av detta, lever upp.

 

Vass kontorsfastighet

Vakansnivån är låg men i kontorshuset Gårda Park, som Newsec förvaltar åt Niam, finns det fina möjligheter.

- Gårda Park är jättekul att jobba med, berättar Ulf Birk. Det är en riktigt vass, representativ kontorsfastighet med enormt mycket luft, rymd och ljus. Här finns också rekreationsytor plus fina fest- och eventytor på baksidan ner mot ån.

Huset är byggt i etapper varav den senaste 2003 och just nu står tre våningsplan lediga då Telia har flyttat.

- Telia har haft en låg profil, något vi vill ändra på nu, konstaterar Ulf Birk. Under våren har vi konverterat hus D till ett multi tenant-hus med egen ny entré med adress Johan Willins Gata 8. De öppna ljusgårdarna har glasats in så att vi kan blanda hyresgäster utan att få överhörning.

1 april flyttade GoExcellent in på 2 000 kvm.

- Det känns jätteroligt, speciellt eftersom de faktiskt valde mellan det här läget och Brunnsparken. Just nu har vi några offertlägen och pratar med flera, speciellt konsultföretag, som är intresserade.

Effektivt och flexibelt

Gårda Park bygger på öppna lösningar, höga takhöjder och väldigt mycket fönster.

- Här finns extremt bra, effektiva landskapslokaler, man kan komma ner till 12 kvm per person. Få hus klarar 14-15 kvm/person. Och takhöjderna; i bottenplan är det över tre och en halv meter och en bit över tre meter i resten av huset. Här finns väldigt mycket fönster, även panoramafönster, och tack vare den C-formade byggnadskroppen får vi inte så många mörka, onödiga ytor som faller bort.

Efterfrågan på den här typen av ytor är stor, konstaterar Ulf Birk.

- Företag är beredda att betala för lokaler som har den här typen av öppna och effektiva planlösningar. Många är dessutom nyfikna på aktivitetsbaserade lösningar och vill ha flexibiliteten inbyggd. Den här typen av lokaler innebär att man kan förtäta kraftigt på vissa ställen och göra kvalitativa miljöer på andra ställen, många efterfrågar det.

Ledigt just nu

I Gårda Park finns sålunda flera förutsättningen att skapa något bra.

- Dessutom har huset ett väldigt bra skyltläge, bredvid en ikonbyggnad som alla känner till, Göteborgs Energi. De som söker lokal ska absolut känna till det här huset och dess möjligheter.

Just nu är 1 870 kvm lediga på plan fem, ytor som även kan delas upp till lokaler mellan 700-1 200 kvm. På entréplan är 780 kvm och 330 kvm lediga.

- Dessutom kan man knyta ljusgården till de här ytorna och använda den till exempelvis showroom, möten, eller kanske placera ett fräckt pentry där. Så totalt kan ett företag hyra 1 500 kvm i bottenplan. Och det är snabb inflyttning, vi talar endast om cirka fyra månaders anpassningstid, avslutar Ulf Birk.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter