Tina Magnusson, mäklare på New Office AB: Säkerhetsfrågor är viktigt att påpeka

Tina Magnusson, mäklare på New Office AB, berättar om vad hon gillar mest med sitt jobb, hur hon definierar en bra mäklare och framtiden för mäklarbranschen. 

Hur skulle du beskriva den optimala hyresgästen?

- Den optimala hyresgästen har ett bra samarbete och konstruktivt samarbete i de hyresgästrelaterade frågeställningarna. Man lyssnar in mäklarkonsultens råd och erfarenheter, fattar beslut och drar inte allt i långbänk. Att ha en bra relation ger återkommande kunder vilket jag eftersträvar.

Tina Magnuson Newoffice

Tina Magnuson Newoffice

Vilka missuppfattningar kan dyka upp i samband med en uthyrning och hur jobbar du för att undvika dessa?

- Det är viktigt med tydlighet när man diskuterar villkor såsom hyra och vilka tilläggen är. Säkerhetsfrågor är något som också är viktigt att peka på, frågan om moms måste även den vara klarlagd.

Hur jobbar du för att möta en hyresgästs behov och krav?

- Jag är lyhörd över vad hyresgästen efterfrågar, läser in och försöker förstår vad de verkligen önskar och vad som är maximalt bra för just den hyresgästen.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

- Den ena dagen är aldrig den andra lik . Man träffar alla olika typer av personer. Jag gillar att vara lösningsorienterad och hitta den ”rätta” lokalen för just det företaget.

Hur är en bra mäklare?

- En bra mäklare är lyhörd och ärlig, återkopplar snabbt och läser mellan raderna. Det är viktigt att förstå kundens behov.

Vilka utmaningar finns det i mäklarbranschen?

- Våra konkurrenter och att kunden springer runt själv och inte har lyssnat in hur vi arbetar och därmed inte förstått vad som blir det mest effektiva och bästa sättet att söka lokal på. Dessutom alla regelverk som måste efterlevas och som kan sätta käppar i hjulet. Även hyresnivåerna som stiger med sjunkande vakansgrader samt att vakansgraderna sjunker och därmed försvårar att hitta lämplig lokal, vilket gör att valmöjligheterna minskar.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter