Tag plats i Terminal 3

Amhult i Torslanda är ett av de mest expansiva områdena i Göteborg. Infrastruktursatsningar, ytterligare bostäder, butikslokaler och kontor, plus ett nytt resecentrum, håller på att växa fram. Aspelin Ramm ser äntligen den utveckling av området som de förväntade sig när de investerade här för snart tio år sedan. Nu byggs Terminal 3 med plats för både kontor och butiker. 1 oktober står huset klart för inflyttning.

Terminal 3.

Terminal 3.

Adressen för Aspelin Ramms nya kontors- och butikshus är Gamla Flygfältsvägen och precis som namnet antyder var det här den gamla flygplatsen låg. 1977 flyttades passagerartrafiken till Landvetter och sedan dess har platsen sakta men säkert utvecklats vidare.

Attraktiv stadsdel

Nu är Amhult en blandstad med bostäder och ett centrum med sitt ICA Maxi, butiker, restauranger och caféer. Och nu fortsätter utbyggnaden med bl a fler bostäder, kontor och ett nytt resecentrum. Även satsningar på infrastrukturen görs. Väg 155 är under utbyggnad och kommer när den är klar att ha fyrfilig körbana med separat bussfil.

- Nu ser vi på allvar den utveckling av Amhult som vi förväntade oss när vi investerade i det här området för snart tio år sedan, menar Kristian Höglind, Aspelin Ramm. Ett Amhult som växer och utvecklas till en attraktiv stadsdel i den här delen av Göteborg.

Aspelin Ramm äger sedan tidigare fastigheter i området och har både kontors- och butiksytor lediga. Både i den gamla hangaren och i en av de gamla terminalbyggnaderna, nu kallad Terminal 1, som bland annat innehåller ett gym, en färgbutik och en inredningsbutik. Denna fastighet ska i samband med att Terminal 3 färdigställs även få ett yttre ansiktslyft.

Bussterminalen med Terminal 3 i bakgrunden.

Bussterminalen med Terminal 3 i bakgrunden.

Kristian Höglind, Aspelin Ramm.

Kristian Höglind, Aspelin Ramm.

Mycket för pengarna

Men nu är det alltså fullt fokus på Terminal 3 som, till viss del, kommer att stilla ett behov av nya kontorslokaler i området.

- Det har varit efterfrågan på nya lokaler här ett tag, konstaterar Kristian Höglind. Marknaden har stärkts år för år.

Terminal 3, på sammanlagt 1 800 kvm, blir en av Amhults första byggnader certifierad enligt GreenBuilding. Huset, med sin moderna aluminiumfasad, svarta sockel och stora fönsterytor, kommer att innehålla fyra butiker i markplan, från 120 kvm-147 kvm. De två resterande planen är kontorsyta, varav Capio Vårdcentral ska hyra hela plan två. På översta planet finns fortfarande chans att hyra in sig. Fyra kontorsytor, från 108 kvm upp till 155 kvm är lediga och vill man ta hela planet blir totalytan 580 kvm, plus en fin utsikt på köpet.

- Man får mycket för pengarna i Terminal 3, tycker Kristian Höglind. Vi marknadsför läget som mitt mellan hav och stad. Dessutom ligger huset precis granne med det nya resecentrumet och på promenadavstånd från Amhults centrum med butiker, restauranger och ICA Maxi. Med bil tar det knappt 20 minuter till Göteborgs centrum. Hyrorna ligger på runt 2 000 kr för butiksytorna och 1 600-1 700 kr för kontoren.

Resecentrum. Illustration: Kanozi Arkitekter

Resecentrum. Illustration: Kanozi Arkitekter

Fler möjligheter

Processen som utvecklat Amhult till en modern och levande stadsdel på Hisingen, med en bra blandning av boende och handel, har varit lång. Men i dag är det alltså full fart vid det gamla flygfältet. Förutom bygget av Terminal 3 har såväl Peab som Amhult 2 startat sina byggen av bostäder. Dessutom har Svenska Kyrkan påbörjat bygget av en helt ny kyrka. Och det nya busstorget står färdigt, alldeles intill Terminal 3, lagom när tidtabellen läggs om i augusti. Detta blir den nya knutpunkten för all kollektivtrafik på västra Hisingen.

- Det märks att det successivt sker en förflyttning i området, centrum i Torslanda flyttar mer och mer söderut, konstaterar Kristian Höglind.

Och Aspelin Ramm har fler utvecklingsmöjligheter på gång framöver.

- Precis granne med Terminal 3, i hörnet av parkeringen, har vi en byggrätt. Dessutom har vi ytterligare en större byggrätt bakom den gamla hangarbyggnaden. Den ligger visserligen längre fram i tiden, men det känns verkligen bra att veta att vi har fler möjligheter kvar här i Amhult. Fastigheterna passar vårt utvecklingstänk, att inte bara bygga ett hus utan få vara med och förändra ett helt område, avslutar Kristian Höglind.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter