Stationsnära och flexibelt

Kungsleden Fastighets AB satsar oftast på lägen nära ringlederna, men ett av undantagen i Malmö är tegelhuset på Ahlmansgatan 1. Det byggdes för Försäkringskassan för 12 år sedan, men blir nu ledigt i sin helhet när myndigheten ska samlokalisera sig. Snart står sammanlagt 3 000 kvm redo för nya hyresgäster, i ett läge som hunnit bli ännu bättre med åren.

Vid Södervärn, två minuter från Triangeln och dess station, ligger det röda tegelhuset som byggdes 2004.

Louise_high

Louise_high

Ledigt fr o m juni

Huset blir ledigt i sin helhet i juni 2016 då Försäkringskassan flyttar för att samlokalisera sig i nya lokaler och centrum får då ett tillskott på 3 000 kvm vakanta kontorsytor.

- Detta är ett bra hus som fortfarande känns modernt i sitt uttryck med fasaden i tegel. Fastigheten är genomgående, med fönster i alla väderstreck, och innehåller idag främst cellkontor. Dock är det enkelt att konvertera huset till öppna landskap, en lösning som jag absolut förespråkar, säger Louise Appelros. Ett öppet kontor blir så mycket effektivare med fler arbetsplatser.

Huset har även två stora konferensrum på översta planet.

- Här har man jättefin utsikt över takåsarna, plus en fin terrass, så översta planet blir nog väldigt attraktivt. Huset har även en källarvåning, både med flertalet parkeringsplatser och stor arkivklassad yta.

FOJAB Arkitekter

FOJAB Arkitekter

Kan delas

Givetvis har Kungsleden en önskan om att hitta en hyresgäst som tar hela huset.

- Ahlmansgatan ligger nära sjukhuset så huset skulle till exempel kunna passa för Region Skåne, Malmö kommun, eller kanske något privat läkemedelsbolag.

Men man är även öppna för att dela upp ytorna där varje våningsplan är på 600 kvm. Att Kungsleden inte ser några problem med att dela upp huset hör ihop med dess flexibilitet.

- Det blir relativt enkelt att konvertera det här huset till flera olika företag, menar Louise Appelros. Trapphuset ligger i mitten, utrymningsvägarna är bra placerade och varje plan kan nås med hiss.

Området tillför mycket

Förutom flexibiliteten, tillgängligheten och de fina pendlingsmöjligheterna tillför även resten av området runt Ahlmansgatan en hel del.

- Det är ett jättetrevligt område, nära Pildammsparken och all sorts service plus ett stort utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Möllevångstorget ligger också nära och kan nog närmast jämföras med Söder i Stockholm. Här är alltid mycket liv och rörelse. Det ska verkligen bli kul att se vilka företag vi får välkomna till huset och området, avslutar Louise Appelros.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter