Stadsförnyelse pågår i Helsingborg

Foto: Anita Göransson

Foto: Anita Göransson

Helsingborg ligger strategiskt i Skåne och har länge haft en viktig betydelse för vägnätet i södra Sverige. Här pågår just nu ett stort stadsförnyelseprojekt som kommer att få stor betydelse i framtiden. Helsingborg har den näst största containerhamnen i landet, vilket gynnar företag inom åkeri- och logistikbranschen.

Urval av pågående projekt:

- Det gigantiska H+-projektet som innebär att de södra delarna av staden ska utvecklas och förnyas.

- Midroc bygger modernt kontorshus på

6 000 kvm på Konsul Perssons plats.

Företag: Det finns idag nästan 13 000 företag registrerade i Helsingborg och de största branscherna är handel och logistik, finans- och företagstjänster samt vård och omsorg.

Service: Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer, vilket ger liv och rörelse i centrum året om. Runt Mariatorget har flera restauranger samlats och den som vill ha havsutsikt kan ge sig av till Norra hamnen och dess krogar.

Kommunikationer: Staden är en knutpunkt med bra kommunikationer för bil, buss, tåg, båt och flyg. Kollektivtrafiken är väl utbyggd. Det går pendeltåg och buss till flera städer och orter i Skåne och det är nära både till Sturups flygplats och Köpenhamns flygplats. På sikt kan staden även få spårvagnstrafik i centrum.

Snitthyra kontor: 1 550 kr/kvm

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter