Spektakulärt kontorshus kronan på verket

Projektutvecklingsbolaget Annehem satsar stort i Hyllie. Sedan 2007 har de utvecklat Point Hyllie innefattande kontor, butiker, restauranger och ett hotell. Näst på tur inom ramen för projektet står ett spektakulärt och högt kontorshus med en vidunderlig utsikt. Därefter väntar byggnation av ytterligare fem stora kontorsbyggnader i Södra Hyllie.

Point Hyllies fjärde och sista etapp, kontorshuset The Point. Bild: Krook & Tjäder

Point Hyllies fjärde och sista etapp, kontorshuset The Point. Bild: Krook & Tjäder

Annehem var en av de absolut första fastighetsägarna som var på plats och började utveckla Hyllie.

– När vi fick markanvisningen på Hyllie 2005 fanns här ingenting. Malmö Arena höll på att byggas och man hade påbörjat markarbetena för Emporia, det var allt. Men till skillnad från de flesta andra, vid den tidpunkten, trodde vi på Hyllie och valde att satsa stort här, berättar Pia Andersson, VD Annehem.

Idag är läget ett helt annat. Nu är fastighetsbolagen och projekten i Hyllie många och tron på området går inte att ta miste på, liksom den stora kontorsefterfrågan.

– När vi påbörjade vårt projekt Point Hyllie, runt det som idag är Hyllie Stationstorg, fick vi fullkomligen jaga kontorshyresgäster. Idag hör företag ständigt av sig och undrar om vi har något ledigt. Då vi just för tillfället befinner oss mellan två projektetapper och tyvärr inte har något vakant får vi hänvisa till våra grannar. Men så kommer det inte se ut länge till. Snart kommer vi kunna erbjuda lediga lokaler i flertalet nya kontorshus.

Pia Andersson, VD, Annehem Fastigheter. Foto: Klas Andersson

Pia Andersson, VD, Annehem Fastigheter. Foto: Klas Andersson

Spektakulärt kontorshus

2009 tog Annehem första spadtaget för det omfattande projektet Point Hyllie. De två första etapperna, som båda innehåller kontor, butiker och restauranger, är färdigställda. Även den tredje etappen, som inrymmer Quality Hotel View som öppnade nu i januari, är i hamn.

– Hotellet blev jättefint och har verkligen bidragit till mer liv och rörelse i området under kvällar och helger. Det är mycket positivt, konstaterar Pia Andersson.

Nu är det dags för projektets fjärde och sista etapp som blir kronan på verket.

– Vi ritar just nu på kontorshuset The Point som blir spektakulärt med dess 110 meters höjd och 29 våningar. Utsikten härifrån blir vidunderlig. Vi hoppas på att kunna sätta spaden i backen i slutet på detta året eller i början på nästa. Därefter tar det ungefär tre år innan det står inflyttningsklart.

Förutom kontorslokaler på ca 19 000 kvm kommer det i gatuplan ges plats för en välkomnande lobby och butik eller annan service.

– Vi planerar att ha en stor lounge där man som hyresgäst i huset har möjlighet att sitta och arbeta med sin dator eller ha möten i en mer öppen miljö. Huset kommer även länkas ihop med hotellet så att man kan gå in dit och äta lunch eller beställa catering upp till de egna lokalerna, säger Pia Andersson.

Torrskodd ut i världen

I kontorslokalerna fungerar allt från cellkontor till öppna kontorslandskap och aktivitetsbaserat arbetssätt. Och både stora och små ytor erbjuds.

– Hyresgästerna får helt själva bestämma hur de vill att deras kontor ska utformas. De enda ramarna man behöver förhålla sig till är ytterväggar och toaletternas placering. På så sätt har företagen stora möjligheter att använda lokalerna för att stärka sitt varumärke.

Från The Point kan man i stort sett ta sig torrskodd ut i hela världen, menar Pia Andersson.

– Förutom att regionbussarna stannar precis utanför kan man ta sig direkt till Hyllie station och ta tåget till Kastrup och sedan bege sig vidare utan begränsning. Att ta tåget in till centrala Malmö går numera fortare än att ta bilen. Närheten till både inre och yttre ringvägen bidrar ytterligare till det fördelaktiga kommunikationsläget. Mitt i detta läge utgör Point Hyllie navet. Vi ser det som väldigt positivt att vi har förmånen att utveckla våra fastigheter just här.

Ytterligare fem kontorshus

Annehems satsningar i Hyllie tar dock inte slut här. I södra Hyllie har man börjat skissa på att uppföra fem stora kontorsbyggnader om ungefär 31 000 kvm och 1 500 arbetsplatser totalt.

I december 2016 köpte Annehem mark för den första av två etapper. Fastigheten ligger granne med IKEAs nya globala kontor Hubhult.

– I ett av de två kontorshusen som ingår i första etappen planeras det för att Peab ska flytta in med sitt regionkontor Syd som önskar lämna sina nuvarande lokaler i en äldre kontorsbyggnad i Västra Hamnen. Det blir ett bra kontorsläge och även härifrån får man nära till tågstationen och yttre ringvägen.

Det första huset i ordningen hoppas Annehem kunna börja bygga i höst. Går allt som det ska kan sedan båda kontorshusen stå klara för inflytt årsskiftet 2017/2018.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter