Spektakulära kontorstorn

I Köpenhamn har två gamla och slitna betongsilos omvandlats till de moderna och spektakulära kontorsbyggnaderna Portland Towers. I dessa nya landmärken i Köpenhamn finns i dagsläget drygt 2 600 kvadratmeter kontor hyreslediga.

Portland Towers. Bild: NCC, Foto: Jacob Krull

Portland Towers. Bild: NCC, Foto: Jacob Krull

De två silosarna byggdes 1979 för lagring av cement i Nordhavn, den nya hållbara stadsdel som just nu byggs ut med kontor och bostäder i Köpenhamns hamn. Nu är silosarna omvandlade till spektakulära och moderna kontorsbyggnader med glasfasader monterade på utsidan av den råa betongen.

Byggnaderna, med sina sju våningar, med början 24 meter ovanför marken, har en total höjd på 59 meter och omfattar

totalt 13 000 kvadratmeter kontor.

Huset är inrättat som företagspark med flera gemensamma ytor, bland annat en gemensam matsal på översta våningen. Högst upp i tornen finns även en stor terrass med 360 graders utsikt över Köpenhamn och Öresund samt ett grönt tak av sedum som bland annat absorberar luftföroreningar och minskar behoven av stora dagvattensystem. Som pricken över i har även en holk för pilgrimsfalkar, som idag är sällsynta i både Danmark och Sverige, byggts uppe på taket.

Portland Towers utvecklades av NCC och NCC Property Development ansvarar fortfarande för uthyrningen av lokalerna. I dagsläget finns drygt 2 600 kvadratmeter kontor hyreslediga.

Ombyggnationen är genomförd med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och har miljöklassats för nivå ”Very good” enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter