Solna - det bästa av det mesta

Trots stigande hyror är Solna fortfarande mycket prisvärt i förhållande till innerstan och andra delar av Stockholm. Det menar Annelie Liljeqvist, uthyrare på Humlegården Fastigheter som här besvarar frågor om hur Solna utvecklas och vad de själva har på gång i staden med mera.

Hur skulle du beskriva Solna som etableringsort?

– Det finns en anledning till att Solna ofta hamnar i topp som Sveriges mest näringslivsvänliga kommun. Som företagare blir man väl mottagen och hamnar i gott sällskap med både stora och små företag inom svenskt näringsliv. Vi ser ofta exempel på att företagen i våra fastigheter drar nytta av varandra i sina affärer. Kommunikationerna är utmärkta och här finns ett rikt serviceutbud. Förutsättningarna kan väl inte vara bättre?

Annelie Liljeqvist, Uthyrare, Humlegården Fastigheter

Annelie Liljeqvist, Uthyrare, Humlegården Fastigheter

Hur utvecklas Solna?

– Solna växer med rekordfart. De stora utvecklingsprojekten i Arenastaden och Hagastaden bidrar positivt, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. På sikt kommer Solna att växa ihop med Stockholm på ett naturligt sätt. Hagastaden kommer länka ihop städerna och därefter kommer utvecklingen av såväl norra Hagastaden och Hagalund att bidra till en sammanhängande stad. Den gula tunnelbanelinjen mellan Odenplan och Hagastaden/Arenastaden kommer minska avstånden.

Hur ser ert fastighetsbestånd ut i Solna?

– Vårt stora fastighetsbestånd i Solna ligger i Solna strand. Tillsammans med Swedbanks huvudkontor, som ligger i Sundbyberg på gränsen till Solna, har vi över 220 000 kvadratmeter kontor i den regionen. I ett så stort bestånd rör det alltid på sig och våra kunder har alla möjligheter att växa med oss i sin utveckling. Vi erbjuder moderna kontorslokaler i anslutning till tunnelbanan.

Vidare har vi över 80 000 kvadratmeter i Hagalunds företagsområde. Här erbjuder vi kostnadseffektiva lokaler för säljorienterade företag. Många byggnader har lastkaj och lasthiss, vilket underlättar för flera av våra kunder.

Vad har ni på gång i Solna?

– Vi har till exempel nyligen öppnat restaurang Villa Wera. Det är en förstklassig restaurang som bidrar med affärsluncher, AW och en deli med härliga delikatesser. Trion bakom Villa Wera har lång och stor erfarenhet av restaurangbranschen. Bland dem finner vi Årets kock som även har ansvarat för Nobelmiddagen vid flera tillfällen.

Intill Stora Blå i Solna strand har vi en cirka 40 000 kvadratmeter stor byggrätt som förverkligas de kommande åren. Den riktar sig främst till större företag. Vi håller nu på att färdigställa ett stort parkeringsgarage som är en förutsättning för kommande kontorsbyggnader. Under 2016 startar vi dessutom uppförandet av ett nytt hotell med såväl rymlig lounge, restaurang och gym.

I och med områdets expansion så utvecklas även närservicen. Vi har kommit en bra bit på väg men är långt ifrån klara.

Hur skulle du beskriva hyresnivåerna och dess utveckling i området?

– Vi har sett stigande hyror och sjunkande vakanser i flera år. Det är ett stort tryck på Solna som kontorsmarknad. Trots stigande hyror är det fortfarande mycket prisvärt i förhållande till innerstan och andra delar av Stockholm. Här får man det bästa av det mesta; bra moderna kontor, nära kommunikationer, god närservice, parkering och till och med sjöläge. Med andra ord, man får mycket för pengarna!

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter