Solna Business Park blir allt grönare och trivsammare

Fastighetsägaren Fabege utvecklar Solna Business Park till en grön kontorsstadsdel med den enskilda människan i fokus. Just nu finns det möjlighet att hyra en sammanhängande yta om ca 7 000 kvm på Svetsarvägen 6-10.

Under de senaste två åren har Fabege arbetat med att omvandla Solna Business Park från att ha varit ett hårt och kantigt arbetsområde till ett företagsområde med medarbetaren i fokus.

– Att företagens medarbetare har det bra och trivs här har varit viktigare för oss i vårt arbete än att t ex lastbilarna ska kunna köra snabbt genom området, säger Susanna Elvsén, Marknadsområdeschef Fabege.

Nya restauranger har öppnats och flertalet planteringar har anlagts för att skapa en trevligare, grönare och vackrare miljö. Fabege eftersträvar att skapa fler mötesplatser, även utomhus.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla området i en riktning som passar den moderna människan. Många förbättringar vi genomfört är idéer och önskemål vi fått från våra hyresgäster. Bland annat öppnade vi lunchrestaurangen Pontus in the park, där man antingen kan äta affärslunch eller bricklunch. Till våren kommer vi att öppna ett cykelcenter i samarbete med Actic gym. I cykelcentret kan våra hyresgäster låsa in sina cyklar på ett säkert sätt och sedan göra sig i ordning inför arbetsdagen. Dessutom kommer man kunna serva och reparera sin cykel här, säger Johanna Andersson, Uthyrare Fabege.

Susanna Elvsén, Marknadsområdeschef, Fabege. Foto: Peter Knutson

Susanna Elvsén, Marknadsområdeschef, Fabege. Foto: Peter Knutson

Kontor med egna terrasser

Fabeges senaste steg i förbättringen av stadsmiljön är en så kallad pocket park. Parken, som finns utanför fastigheten Fräsaren 11 på Svetsarvägen 4-10, blev färdig i slutet av oktober.

– På Svetsarvägen 6-10 har vi en vakans på ca 7 000 kvm kontor. Här har företaget möjlighet att skapa spontana och trevliga mötesplatser för sina medarbetare tack vare två fina ljusgårdar samt tillgång till egna terrasser, berättar Johanna Andersson.

Kontorslokalerna kommer att anpassas efter kundens önskemål och verksamhet och kan delas av efter behov.

– När vi anpassar kontor till våra hyresgäster gör vi det så klimatsmart och energieffektivt som möjligt. I den här fastigheten jobbar vi med miljöcertifieringen BREEAM In-Use.

Johanna Andersson, Uthyrare, Fabege

Johanna Andersson, Uthyrare, Fabege

Brett serviceutbud

I Solna Business Park finns det ett brett utbud av lunchrestauranger samt ICA Maxi, apotek, konferensanläggning, hotell, sko- och kemtvättsservice och gym.

– För den som vill ha ytterligare service är det gångavstånd till både Sundbybergs och Solnas centrum, säger Johanna Andersson.

– Här finns också ett stort antal starka varumärken. Coop, ICA och EVRY är några exempel. I november flyttar även SBAB sitt huvudkontor hit. Här finns alltså en blandning av branscher. Solna Business Park är verkligen ett koncentrerat och tätt område med många företag och här är nära till allt, säger Susanna Elvsén.

Fabege finns dessutom alltid på plats med egen driftspersonal.

– Det är viktigt att vara nära kunderna. På vårt servicecenter i Solna Business Park är vi nära, det är bara att komma förbi och besöka oss.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter