Smart och klart kontor mitt i city

Har ni egentligen inte tid att flytta? Vill ni bara kunna sätta nyckeln i låset till er nya lokal och börja jobba? Nu lanserar Vasakronan sitt nya koncept även i Malmö. Ett nyckelfärdigt kontor för sex personer, mitt på Södra Förstadsgatan. Här är allt smart, och klart.

Smart & Klart är ett nytt koncept hos fastighetsbolaget Vasakronan som innebär att de erbjuder företag ett nyckelfärdigt kontor, utformat på bästa sätt och där allt ingår. Allt från kaffemuggar till nätverk.

Idén föddes i Stockholm där Vasakronan inredde en visningslokal där det fanns intresse att hyra lokalen precis så som den var inredd och utformad. Sedan dess har Vasakronan skapat och hyrt ut flera Smart & Klart-kontor i både Stockholm, Uppsala och Göteborg.

Snabba lösningar

- Vi märker att många företag har behov av snabba lösningar, förklarar Malin Carlsson, Uthyrare Vasakronan. Flyttprocessen tenderar ofta att bli stora projekt som tar lång tid, med många beslut och val. Många företag har varken tid eller resurser att driva ett flyttprojekt och har kanske inte möjlighet att ta in någon extern hjälp.

Och nu är det alltså dags att sätta nyckeln i dörren till Malmös första Smart & Klart-kontor. På Södra Förstadsgatan 22, mitt i city.

- Det känns kul att kunna erbjuda ett första kontor i ett sådant här läge. Mitt på gågatan. Det blir inte mer centralt än så, konstaterar Malin Carlsson.

Nyckelfärdigt

Smart & Klart-kontoret på Södra Förstadsgatan är anpassat för sex personer och är på sammanlagt 122 kvm. Ljust och öppet med fin utsikt över gågatan och med arbetsplatserna placerade vid fönsterna. Mitt i lokalen finns en pentrydel med sittplats, plus en fin loungehörna och lite längre in ligger mötesrummet.

- Vi har tagit hjälp av Escandi för att utforma det här kontoret. Det handlar inte bara om fin inredning, det måste även vara både genomtänkt och funktionellt.

Och som sagt, allt ingår.

- Kontoret är komplett inrett med samtliga möbler och även allt porslin man kan tänkas behöva. Dessutom är det förberett med nätverk så man som företag kan koppla upp sig direkt, förklarar Malin Carlsson. Det ska verkligen motsvara idén om ett nyckelfärdigt kontor och hyresgästen ska kunna flytta in direkt.

Flexibla avtal

Vasakronans nya koncept passar många, men kanske framför allt de företag som verkar i branscher med kort framförhållning eller företag i en expansionsfas, tror Malin Carlsson.

- Hyresgästen måste ju främst gilla både kontoret och läget, men också ha behov som passar det här konceptet. Vi har flexibla avtalsvillkor, med möjlighet till snabbt tillträde och möjlighet till kortare uppsägningstider. Det ska inte bara vara enkelt och snabbt att flytta in, man ska enkelt kunna lämna lokalen också. Många efterfrågar ju kortare avtal i dag så det här konceptet ligger helt rätt i tiden. Givetvis blir hyran något högre i ett Smart & Klart-kontor eftersom allt ingår plus att vi måste sätta ett pris på flexibiliteten.

Vasakronan har tagit beslut om att ta fram ytterligare ett Smart & Klart-kontor i Malmö. Ett kontor nära Centralstationen med 16 arbetsplatser som beräknas stå klart under våren.

- Vi tror mycket på det här konceptet och vill kunna erbjuda olika storlekar framöver, menar Malin Carlsson avslutningsvis.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter