Sharif Pakzad: Vi är den snabbast växande kommunen

Sharif Pakzad, Näringslivschef på Sundbybergs kommun, pratar byggtrender, tillgången på mark och varför man som fastighetsägare skall satsa på Sundbyberg.

Vad är på gång i Sundbyberg kommun just nu? 

- Vi har flera utvecklingsområden och vi jobbar aktivt med flera stora projekt som är i pipelinen. Vi har idag brist på områden i och med att det är så mycket som utvecklas just nu.

Hur ser fastighetsbeståndet ut?

- Förr ägde det kommunala bolaget det mesta, men nu finns det många privata aktörer på marknaden som äger och förvaltar. Gällande satsningar så bygger vi mycket bostäder, både hyres- och bostadsrätter. Vi utvecklar även mobila lösningar för studentbostäder.

Hur kommer Sundbyberg att se ut i framtiden, om 5-10 år?

- Om man säger såhär, jämför man med för 10 år sedan så har vi vuxit väldigt mycket och så ser även framtiden ut. Vi har stora planer på att växa stort.

Hur ser tillgången på byggbar mark ut?

- Den är faktiskt lite begränsad. Vi har ett stort område i kommunen som är ett naturreservat, där Vasakronan har satsat på att bygga bostäder.

Som fastighetsägare, varför skall man satsa på just Sundbyberg?

- För att vi är så trevliga! Skämt åsido, vår kommun har ett väldigt bra geografiskt läge med närhet till Arlanda, Bromma och City. Vi är landets minsta kommun till ytan och vi är väldigt lättillgängliga.

Hur underlättar ni som kommun för fastighetsägare som vill bygga nytt eller bygga om i kommunen?

- Vi tar alla frågor på väldigt stort allvar, vi vill kunna ge alla det allra bästa. Om någon kommer till oss med ett ärende som vi behöver säga nej till, är vi också väldigt tydliga med varför. Kommunikationen är väldigt viktig!

Många mindre kommuner har problem med utflyttning, hur jobbar ni för att hålla kvar näringsidkare i kommunen?

- Mycket handlar om att ha ett väldigt bra företagsklimat och en bra dialog mellan näringsliv och politiker.

Hur lockar ni till er företag och invånare till kommunen?

- Vi behöver inte tänka så mycket på det, vi har en väldigt bra attraktionskraft som vi är lite bortskämda med. Det är många som knackar på dörren och vill etablera sig i kommunen. Utmaningarna är däremot att möta efterfrågan på alla som vill etablera sig.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter