Serneke säljer till Hemsö i Göteborg

Serneke gör flera affärer med Hemsö bl.a. vid Karlavagnsplatsen i Göteborg där man säljer en fastighet om 96 miljoner samtidigt som man tecknar ett avtal om uppförandet av Hälsans och utbildningens hus som ska byggas på platsen.

Serneke har sålt en fastighet vid Karlavagnsplatsen i Göteborg till Hemsö för 96 miljoner kronor. I samband med affären tecknades också ett avtal om uppförandet av Hälsans och utbildningens hus som ska byggas på platsen. Serneke kommer ta ansvar för allt från projektering till färdig byggnad, ett uppdrag som är värt cirka 300 miljoner kronor.

Den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg utvecklas av Serneke och kommer att bli en tät blandstad bestående av cirka tio kvarter med uppemot 2000 bostäder, hotell, kontor, handel och service. Karlastaden är mest känd för dess kommande skyskrapa, Karlatornet. Hälsans och utbildningens hus utgör en viktig del av platsen och fastigheten kommer främst att inrymma hyresgäster inom vård och utbildning. Fastigheten har en kommande uthyrningsbar yta om ca 12 000 kvadratmeter och projektet beräknas påbörjas under hösten 2016.

- Vi märker ett stort intresse från såväl företag, bostadssökande, verksamheter och investerare om att få vara en del av Karlastaden. Hemsö är en långsiktig ägare och förvaltare av samhällsfastigheter vilket gör att det känns mycket tillfredställande att de blir ägare av denna fastighet. Stadsdelen kommer att bli ett område med en högre befolkningstäthet än Londons centrala delar och innehållet kommer bli något alldeles säreget, säger Ola Serneke, VD Serneke Group.

- Göteborg är en expansiv ort med intressanta framtidsplaner. Vi på Hemsö är glada över att vara en del av denna utveckling, säger Hemsös VD Per Berggren.

Hemsö tillträder fastigheten omgående. Newsec har varit säljarens rådgivare i affären.

Källa: Pressmeddelande Serneke

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter