SEO-tips för småföretagare

90 procent av alla svenskar googlar innan de skall köpa en tjänst eller en vara på nätet. Att synas på Google är därmed en lönsam affär och sökmotoroptimering kan hjälpa dig med detta! 

Det är viktigt att Google förstår vad din sida handlar om och har förtroende för den, annars kan du gå miste om att synas bland relevanta sökningar. Det kan vara svårt att veta var man skall börja när det kommer till sökmotoroptimering och det kan lätt kännas som en djungel.

  • Optimera gärna din sida för din stad eller region, alltså lokal sökoptimering (läs mer här). Tar du med staden du är verksam i rankas du högre bland sökresultaten.
  • Ha med sökordet i huvudrubriken, det ger en ledtråd om vad sidan handlar om och gör förhoppningsvis att fler klickar på den. Rubriken bör vara säljande och skapa intresse.
  • För att Google, och dina användare, skall förstå vad sidan handlar om behöver den text. Finns det bara bilder och några få meningar på sidan behövs det mer text där sökordet förekommer.

Sökmotoroptimering förändras ständigt och för att behålla din plats bland sökresultaten krävs det att sidan ses över regelbundet.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter