SEO-anpassa dina videos

På marknaden för videos trängs kända varumärken med stora YouTube-profiler. Som ny på marknaden är det svårt att slå sig in, men med sökmotoroptimering kan man komma långt. 

Det finns några hjälpmedel som kan hjälpa dig att bli mer etablerad på videomarknaden, inte minst sökmotoroptimering. Grunderna är i sig inte speciellt komplicerade, ett flertal verktyg finns redan inbyggda i plattformarna. Men det gäller att ha lite tur, och ha koll på vilka sökord som kommer locka flest tittare.

Men sökmotoroptimering leder inte automatiskt till en framgångsrik videokampanj, man bör istället se det som ett redskap för att ytterligare lyfta materialet. De flesta framgångsrika klipp börjar på ett eller annat sätt som betalt material, alltså att man köper plats via exempelvis displaynätverket i Google Adwords.

Förberedelse i alla ära, men glöm inte att hålla koll på statistiken. Du kan till exempel se när tittaren slutade att titta på din video och hur den gick vidare, klickade den på en annan video eller stängde ner fönstret? Genom att analysera statistiken får du mer kött på benen och vet hur du skall gå vidare.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter