Så laddar du din iPhone snabbare!

Det cirkulerar flera laddningsmyter på nätet om hur man snabbast laddar sin iPhone. Det diskuteras vilt om AirPlane-mode, iPadladdare och huruvida telefonen skall vara på eller inte när man laddar den. 

Tiden det tar att ladda varierar kraftigt och det kan skilja så mycket som 100% mellan två olika sätt.

Det viktigaste valet är att välja rätt laddare, främst ur en säkerhetsaspekt då de flesta av oss lämnar laddaren obevakad hela tiden eller flera timmar om dagen. Köp ingen dålig kopia som inte följer säkerhetsföreskrifterna.

Många tipsar om något så enkelt som att ta av skalet medan iPhonen laddas, detta skall göra att telefonen inte blir lika varm. Teorin bakom tipset är att iPhone och iPad själva känner av att de är för varma och bromsar in uppladdningen.

Tipset om att slå på Flygplansläget förekommer ofta. Aktiveras det drar telefonen mindre ström då den inte längre kommunicerar trådlöst, men hur mycket snabbare det går att ladda är inte fastställt.

Ett av de hetare tipsen är att använda en iPadladdare till att ladda en iPhone, detta på grund av att iPadladdaren är mer kraftfull, men det finns inga konkreta bevis på att den laddar snabbare.

Genom att stänga av telefonen medan den laddas så drar den såklart ingen ström och den går fortare att ladda, men vi pratar om kanske ett par minuter snabbare laddning. Tänk på att koppla in laddaren innan du stänger av telefonen, kopplar du in den medan telefonen är avstängd startar den igen automatiskt.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter