Resan startar för Gamlestaden

Platzer Fastigheter vill finnas där det händer i Göteborg, främst kring kollektivknutarna. Att man nu satsar stort i Gamlestaden känns därför helt självklart. Tidigare i år förvärvades Gamlestadens fabriker och snart lämnas bygglovet för Gamlestads Torg in. Erik Fischer, marknadsområdeschef på Platzer Fastigheter, ser fram emot en spännande resa.

Med förvärvet av Gamlestadens fabriker får Platzer ett sammanhängande fastighetsbestånd om cirka 100 000 kvm uthyrningsbar yta och lika mycket i framtida möjlig byggvolym.

- Det här är ett av Göteborgs mest spännande utvecklingsområden. Vi tror jättemycket på Gamlestaden, konstaterar Erik Fischer, och många med oss. Det är en lång resa, men redan om fem år tror jag att vi har en väldigt förnyad stadsdel där vi skapat en bra mix av gammalt och nytt med verksamheter som gör att området behåller sin karaktär.

Byggstart 2016

Platzers fokus på Gamlestaden inleddes med Turitzkvarteret som man köpte av Wallenstam 2012.

- Vi hade en stark vilja att vara med i utvecklingen av Gamlestaden, som är en av våra utvalda delmarknader i Göteborg, och köpet av Wallenstam blev ingången.

Nästa steg blev Gamlestads Torg, förklarar Erik Fischer.

- Västtrafik fick en markanvisning för ett Resecentrum och i den processen beslutade man att även anlägga ett torg och mer kringliggande funktioner. Men under processens gång drogs markanvisningen tillbaka och frågan att bygga en kontorsbyggnad, med ett resecentrum i bottenplan, ställdes istället till ett antal privata aktörer. Platzer kom tidigt i kontakt med Serneke som vi märkte ville något annorlunda. Så nu ska Serneke bygga och vi äger och utvecklar. Hittills har det fungerat väldigt bra, det känns som om vi är något väldigt bra på spåren.

Nästa steg är att söka bygglov.

- Den arkeologiska utgrävningen som just nu pågår drar dock ut på tiden, men vi hoppas på byggstart i slutet på första kvartalet 2016.

 

Läs hela artikeln i nummer 9 av Lokalguiden som kommer ut vecka 41!

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter