Problemlösare på jobbet

Lampor som blinkar, kranar som droppar eller ett förråd som verkligen skulle behöva rensas är exempel på saker som ofta hamnar på en bortglömd "att-göra-lista" men ändå gör sig irriterande påminda i arbetsvardagen. På ett kontor är det många pusselbitar som ska falla på plats för att få vardagen att fungera och för att kunna lägga tid och energi på den egna verksamheten. Onödiga driftstopp på jobbet som en läckande diskmaskin eller nya möbler som ska monteras kan ta mycket tid från de ordinarie arbetsuppgifterna. Det vet Janne Bruun som hjälpt företag med underhållsarbete i mer än 15 år.

- Om ett företag ska spara in på något blir det ofta vaktmästaren, eller någon annan som är anställd för att fixa underhållet, som får gå. Jag började i städbranschen men upptäckte att våra kunder hade ett ännu större behov att få hjälp och assistans även med andra saker. Vi brukar säga "Ett samtal, många tjänster". Sambandscentral för tjänster

Underhållstjänst i Göteborg fungerar som en sambandscentral för många olika typer av tjänster som till exempel vaktmästeri, fastighetsskötsel, bud och transport med mera. Janne berättar mer.

- Inget jobb är det andra likt och vi får väldigt många olika typer av förfrågningar. Vi kan ha större uppdrag som fasadtvätt eller som härom veckan då ett företag ville ha hjälp att flytta en gigantisk krukväxt som de ville bli av med. Jag går aldrig in i ett uppdrag med attityden att något är omöjligt eller alldeles för svårt, det är ju därför kunden hör av sig till oss. För att de vill ha hjälp med något de själva tycker är för krångligt eller tar för lång tid.

Schyssta villkor som ger schysstare jobb Janne märker av att behovet av tjänsterna i hans bransch växer, särskilt när lågkonjunkturen lagt sig en smula. Allt fler vill försäkra sig om att jobbet blir gjort på ett schysst sätt både för de som utför det och med hänsyn till miljön. Det ryms många aktörer på marknaden för underhållstjänst, både seriösa och mindre seriösa. - Ibland får vi höra om företag som har så låga priser att det säger sig självt att det går inte ihop för någon i slutändan. Det är naturligtvis jätteviktigt att våra kunder vet att alla våra anställda har schyssta arbetsvillkor och försäkringar då många av de jobb vi utför är både tunga fysiskt och, om de görs på fel sätt, kan vara riskfyllda.

Janne har själv erfarenhet av miljöarbete efter att ha jobbat många år med miljödiplomering och har många tips på hur arbetsplatsen kan bli grönare. - Både hemma och i kontors- och butiksmiljöer finns så många kemikalier som kan bytas ut mot bättre och schysstare alternativ. Andra exempel på missar som är lätta att göra handlar om att sortera skräp och avfall. Många vet inte om att de kan tjäna pengar på att sortera till exempel sitt elskrot på rätt sätt, istället åker de på att få betala en kostnad för att göra sig av med avfallet.

Snabbt rätt hjälp När det händer något oförutsett på jobbet vill man naturligtvis att assistans ska vara på plats så snabbt som möjligt och det kan också vara skönt att ha en person att ringa istället för att kontakta flera olika företag för att jämföra prisuppgifter och ta referenser på företagen. I Underhållstjänsts serviceutbud ingår många tjänster och de som de inte själva kan tillhandahålla kan de se till att förmedla.

- Det kan vara till stor nytta för ett företag att jag kan fixa fram en rörmokare, som jag dessutom vet är proffsig och prisvärd, på en vecka istället för tre månader som det kanske tagit om kunden hört av sig direkt till dem. Jag tar ut några procent i kostnad för det jobbet, det är inget jag hymlar med för slutkunden, men det betalar ju tillbaks sig i både möda och i många fall förkortade driftstopp. Vårt mål är att erbjuda en tjänst där du snabbt får den assistans du behöver när du behöver den. Vi kan alltid erbjuda snabb hjälp, för vi har inga sjukdagar eller annan frånvaro. Hos oss finns alltid någon som kan finnas på plats när det behövs, vilket många kunder uppskattar jättemycket, avslutar Janne.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter