Point Hyllie, först och störst

Annehem var först ut att teckna en markanvisning i Hyllie år 2005. Två etapper av deras storsatsning Point Hyllie har sedan byggstart 2009 färdigställts och de två kontorshusen har framgångsrikt hyrts ut till företag som främst ser fördelar med det kommunikationsnära läget. Just nu är man i full gång med etapp tre som ska ge plats åt Hyllies första hotell på 18 våningar. Nästa spadtag blir startskottet för sista etappen, ett kontorshus på 20 000 kvm, 110 meter högt. Ett hus som kommer att förändra Hyllies skyline markant.

view

view

Totalt omfattar Point Hyllie 45 000 kvm lokaler och består av både kontorsytor, butiker, restauranger och alltså snart även ett hotell som slår upp portarna 2015.

- Just nu bygger vi för fullt, vi är uppe på plan två, berättar Lars Bengtsson, Förvaltningschef Annehem. Hotellet kommer att stärka mötesplatserna i Hyllie, det är många som exempelvis efterfrågar både bättre restauranger och konferensmöjligheter.

Hotellet blir ett Choice-hotell, signerat Petter A Stordalen, och blir med sina 65 meter ett 18 våningar högt fullservicehotell med 300 rum, konferensmöjligheter och en restaurang. Quality Hotel View kommer att tillföra 150-160 arbetstillfällen i Malmö och blir Hyllies hittills högsta hus.

Vill nå högre

Men Annehem vill nå ännu högre. Just nu håller man på att planera för hus A, det sista huset i projekt Point Hyllie. Ett kontorshus på 20 000 kvm som med sina 110 meter blir Sveriges femte högsta hus och en utmaning att bygga.

- Vi håller på att projektera det sista kontorshuset som kommer att ta cirka 30 månader att färdigställa. Vi startar uthyrningsarbetet i höst och kommer att kunna erbjuda toppmoderna ytor med en fantastisk utsikt. Det kommer att bli spektakulära kontor!

Fasaden är inspirerad av det nordiska ljuset. På avstånd kommer byggnaden likna en huskropp av kristall. Glaset ska variera mellan tätt vitt, halvtätt och helt genomskinligt. Arkitekten Lone Wiggers på C F Møllers säger själv:

- Byggnaden ska stå i dialog med himlen.

Bra efterfrågan

Annehems satsning har verkligen gått hem. Första kontorshuset stod klart vintern 2010.

- Våra två första kontorshus är sedan länge fullt uthyrda och efterfrågan har hittills varit väldigt bra. Varje vecka har vi företag som kontaktar oss och är intresserade av att etablera sig här. Hyllie är hett!

Företagen som hittills velat etablera sig i Hyllie och i Annehems kontorshus är företag från olika branscher, men med en gemensam röd tråd.

- Det är företag som vill sitta i ett kommunikationsnära läge. Bland våra hyresgästerna finns bl a Wistrands advokatbyrå, Sydvatten, System Verification, Technogarden, Forex och Riksbyggen.

Lars Bengtsson, Annehem

Lars Bengtsson, Annehem

Vågade

Utvecklingskurvan, från det som tidigare bara var åkermark till vad Hyllie är i dag, pekar stadigt uppåt.

- Statistiken säger att resandet ökar med 25 % om året och att Emporia hade 6,5 miljoner besökare under sitt första år. Det är bra snurr på mässan, konstaterar Lars Bengtsson vidare och får vi sedan in ett hockeylag i elitserien också...

Annehem har stor tilltro till Hyllie och ångrar inte sitt beslut att teckna den där första markanvisningen 2005 och att storsatsa från början.

- När ingen annan ville. Ingen ville bygga på en åker, men vi vågade och fick, enligt många i dag, den bästa marken.

Annehem har ytterligare en markanvisning, söder om Point Hyllie.

- Vi håller på att ta fram en detaljplan för den tomten just nu. Det blir kontor där också, avslutar Lars Bengtsson.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter