Personligt och privat

Bakom en ganska oansenlig port, mitt i Göteborg på Norra Hamngatan, väntar en annorlunda konferensupplevelse. En trappa ner ligger här Göteborgs Vinkällare, som från början skulle fungera som en mötesplats för vinintresserade, men som i dag även erbjuder konferenser för upp till 20 personer. När vi fick chansen att ta över de här fantastiska lokalerna tyckte vi att det var synd att de bara skulle stå tomma på dagarna, säger Christina Hill, marknadsansvarig. Skylten på porten är liten, men Göteborgs Vinkällare rymmer mycket och är som en egen liten värld där dagsljuset ändå når in. Väl nere i källarvalven dominerar vitt, rött eller bubbel i en personlig, privat atmosfär. Vi är ett familjedrivet företag och vill vara personliga, något som också uppskattas av våra gäster och medlemmar, berättar Christina. Vi vill att gästerna ska bli hundraprocentigt nöjda och faktum är att de som besöker oss ofta kommer tillbaka. Här blir man inte en konferensgäst i mängden och hos oss behöver man inte heller riskera att möta sina konkurrenter eller kunder, utan får vara mer privat. Göteborgs Vinkällare specialiserar sig på mindre grupper och kan ta emot max 20 konferensgäster i det största rummet av tre och 12 stycken i det andra. I det tredje rummet huserar bokhyllor och sköna fåtöljer, perfekt för den lilla gruppen som vill ha ett avslappnat möte eller en skön paus. Frukost hämtas från café Brogyllen och lunch äts på restaurang Norra Hamngatan, som ligger en kort promenad upp på gatan. Vår egen lilla specialitet, förutom vin och champagne förstås, är vårt afternoon tea med scones och goda tillbehör som marmelad, curd m m, berättar Christina. Vi reser flitigt till England och hämtar hem lite annorlunda tesorter och andra godsaker. Vill man sedan ha sittande middag efter konferensen på kvällen ordnas det via ett cateringföretag som dukar upp välsmakande bufféer nere i valvet. Och givetvis erbjuds det gott vin eller champagne som inramning, om man önskar. Som konferensgäst kan man beställa en viss typ av mat och så matchar vi rätt vin till eller så anordnar vi en regelrätt vinprovning med fem olika viner tillsammans med en ostbricka. Provningarna kan, precis om allt annat här, skräddarsys, berättar Alexandra Ekner, konferensvärdinna och en av de som håller i olika vinprovningar. Och vill man ha mer action kan man t ex få prova på sabrering. (Se info längst upp till höger. Reds anm.) Vill man sy ihop en konferens på annat sätt finns det många möjligheter. Varför inte t ex ta en ribbåt in till hamnen under sommarhalvåret och promenera hit, föreslår Christina. Eller så kan vi möta upp någonstans i skärgården och ta med oss både, mat, vin och vår vinkunskap. Vi kan även komma ut till företagen. Vi är öppna för många förslag, det går att ordna så mycket. De bästa idéerna kommer ofta från konferensgästerna själva. Göteborgs Vinkällare satsar även på medlemskap, givetvis för privatpersoner men även för företag. Som företagsmedlem får du tillgång till ett eget vinfack för upp till 100 flaskor och kan på så sätt avsluta konferensen och kvällen med egna flaskor från valvet. Givetvis får våra medlemmar förmånliga priser, bl a har de 15 procents rabatt på vinprovningar och så får de var femte bokning gratis. Medlemskapet kostar 6 500 kronor per år och då har man fri tillgång till lokalerna efter klockan 17 och kan exempelvis använda källaren för representation. I dag har vi 100 medlemmar men har plats för 100 till. Att få tillgång till lokalerna efter arbetstid ger en möjlighet att mingla med andra och vinkällaren blir på så sätt ett forum för nätverkande och en mötesplats. Precis det vi eftersträvade från början när vi öppnade, avslutar Christina.

Favoriterna kommer nu från länken, vill du spara dem till dina favoriter klicka på knappen nedan.

Skriv över dina favoriter Visa dina favoriter

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter