Perfekt skyltläge i Gårda norra

Fler uppskattar läget

Intresset för Gårda ökar och enligt Ulrica Sjöswärd märks en skillnad bara det senaste året.

- Fler företag har fått upp ögonen för området och inser liksom vi att Gårda överlag, och Gårda Norra i synnerhet, är ett kanonläge. Det svåra tidigare har varit att få folk att förstå var Gårda Norra ligger och hur det faktiskt ser ut här i dag.

Det krävs inte så mycket för att inse att Gårda är mycket lättillgängligt med både bil och kollektivtrafik. Svingeln med bussar och spårvagnar ligger nära. 10 minuters promenad från Centralen och Evenemangsstråket, plus direktaccess ut på lederna och 15 minuter till Landvetter Airport, förstärker ytterligare.

Utökad trafik krävs

Ett minus är dock busstrafiken inne i området, främst för Södra Gårda. Här har Västtrafik nyligen dragit in buss 63, medan buss 60 fortfarande trafikerar Gårda Norra.

- Tyvärr sänder det absolut fel signaler, menar Ulrica Sjöswärd. Här satsar vi, tillsammans med andra fastighetsägare, för fullt och så försämras kollektivtrafiken. Ska Gårda fortsätta att utvecklas måste ytterligare kommunikationer till, det borde man kunna fixa enkelt.

Dags för helhetsgrepp

Och utveckling är verkligen ett ord som kommer att förknippas med Gårda en lång tid framöver. Platzer har mer på gång i området, separata detaljplaneförändringar står bl a på agendan, förutom bygget av de två kontorshusen,.

- Det här med frimärkstomter och gamla detaljplaner för industriverksamhet känns förbi. Och äntligen verkar det som om även Stadsbyggnadskontoret vill ta ett helhetsgrepp om Gårda, konstaterar Ulrica Sjöswärd avslutningsvis. Det känns fantastiskt roligt!

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter