Per Svensson, VD på Croisette Real Estate Partner: Vi har enorma ambitioner

Per Svensson, VD på Croisette Real Estate Partner, om sitt största ögonblick i karriären, vad som utmärker ett gott ledarskap, och VD:n inom fastighetsbranschen som är hans största förebild.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Det klart roligaste är att jag är med och formar ett helt nytt bolag, tillsammans med nytänkande och drivna kollegor. Inga hinder är för stora och inga mål känns orimliga. Vi har vinden i ryggen och siktet framåt vilket ger upphov till en fantastiskt trevlig arbetsmiljö, ett härligt högt tempo och en rolig vardag.

Har du svårt att koppla bort jobbet på fritiden?

- Ja och nej. Mitt arbete är en så pass stor del av mitt liv att jag oftast tycker det är roligt att ta telefonsamtal, mail och övrigt. Det är inte ovanligt att jag sitter och diskuterar arbete med min bättre hälft där hemma. Behöver jag koppla bort helt kan jag göra det men det blir mer och mer sällan. Kanske för att vi är i en så rolig fas med bolaget för tillfället.

Vad gör du helst på din fritid?

- Umgås med min blivande fru, vänner och familj, tittar på Malmö Redhawks (nördigt fanatisk) samt går långa promenader med hunden Baloo (en Siberian Husky).

Vad ser du för yrkesmässiga utmaningar i framtiden?

- Fasen vi är i just nu är att bygga upp. Vi har enorma ambitioner och kommer säkerligen vara kvar i samma fas ett par år. Jag är rädd att jag inte kommer tycka det är roligt den dagen vi har vuxit färdigt, även om det känns väldigt avlägset för tillfället. Jag är övertygad om att vi kommer vara runt 10-15 personer i Malmö om ett år, därefter får vi se hur vi vidareutvecklar bolaget – om vi adderar affärsområden eller adderar geografi.

Vad är du rädd för?

- Spindlar.

Hur tror du att andra personer skulle beskriva dig?

- Social, jobbigt envis och utåtriktad.

Vilken teknisk pryl skulle du inte klara dig utan?

- Mobiltelefonen. Oklart om jag ens överlevt utan den.

Har du något motto som du lever efter?

- Kvalitet kostar.

Vilken är Sveriges största exportframgång enligt dig?

- Vill nog påstå att musik är en extremt betydande exportframgång om man får svara generellt. Vare sig vi pratar om ABBA, Swedish House Maffia, Roxette eller AVICCI. Det speglar på något sätt fastighetsbranschens nya förutsättningar med tjänstebolag istället för industri/producerande bolag, samtidigt som det sätter Sverige på kartan.

Var är Croisette Real Estate Partner om 5 år?

- Om fem år är vi 15 personer i Malmö, vi har precis öppnat vårt tredje kontor och är i en fortsatt expansiv fas. Vi omsätter runt 45 MSEK med stadig tillväxt och är fortsatt det mest spännande konsultbolaget i Sverige.

Vilken är din bästa privata affär?

- Det tråkiga svaret blir nog första lägenhetsköpet, om man skall väga in risk i det hela också. I annat fall finns det några aktieaffärer som blivit bra, men skall man väga det mot dem som gått mindre bra, överträffar första lägenhetsköpet totalen med råge.

Vad kännetecknar Croisette Real Estate Partner som lokalförmedlare?

- Lokalförmedlingsverksamheten är kanske det roligaste affärsområdet då det handlar om att nå ut till en betydligt bredare marknad än transaktions- och värderings/analysverksamheten. Här kan vår kreativitet användas på ett bredare sätt och vi har lyckats fånga in både gedigen kompetens och nytänkande i teamet från dag 1. Som oberoende förmedlare kan vi presentera de lokaler åt en lokalsökande som passar dem bäst och eftersom vi arbetar för ett stort antal hyresvärdar, är en lokalsökande inte heller låst till ett fastighetsbolag. Sammanfattningsvis är långsiktighet och nytänkande två kännetecken som, förhoppningsvis tillsammans med professionalism vilket för oss betyder allt, kommer göra oss till en omtyckt aktör både av våra kunder och hyresgästerna.

Om du inte hade varit på Croisette Real Estate Partner, vad hade du gjort då?

- Eftersom detta faktiskt är mitt drömjobb vet jag inte riktigt vad jag skall svara. Kanske, men inte troligen, hade jag varit kvar på min föregående tjänst, i annat fall hade jag väl hittat något annat utmanande. Att jag hade varit kvar i branschen är jag helt säker på, men precis vart vet jag inte. En ledande befattning på ett konsulthus hade varit ett roligt alternativ samt ett enkelt svar, men något mer spännande än min tjänst idag går inte att hitta.

Vem är din största förebild? Varför?

- Erik Selin. Han är en enormt framgångsrik och trevlig person som med sin ödmjukhet och spontanitet imponerar. Att vara så ödmjuk, ta sig tid till obetydande personer som mig själv, och ändå lyckas vara aktiv i så pass många bolag på ett så bra sätt, känns omänskligt och inspirerande. Lyckas jag bli i närheten så framgångsrik som honom, kommer jag göra allt för att likna det förhållningssätt till medmänniskor han har.

Vad utmärker ett gott ledarskap?

- Situationsanpassat ledarskap är oerhört viktigt för den fasen vi är i nu. När vi arbetar med att bygga upp ett bolag, bygga upp en kundstock och bestämma hur en produkt skall levereras samt prissättas, handlar det i sin enkelhet om att finnas tillgänglig och att vara en extra medarbetare som sätter ramar. Jag hugger gärna in i det dagliga arbetet för att avlasta och jag tar gärna jobbiga samtal, diskussioner eller annat som kan underlätta för medarbetarna att göra sitt arbete enklare, bättre och mer kvalitativt. I övrigt arbetar jag mycket för att vi ska ha ett trevligt arbetsklimat där vi känner oss som ett gott gäng vänner, men med högra krav på varandra. Vår affärsmodell belönar hårt och bra arbete varför jag, tack vare denna, kan vara mer av ett stöd och en kollega än en chef.

Det bästa ledarskapet jag själv upplevt var under min tid på Datscha, där min dåvarande chef, Andreas Nordgren, var extremt duktig på att låta mig fatta samtliga beslut. Han lät mig arbeta på mitt eget sätt och hjälpte mig ofta att tänka ”rätt”. Kan jag själv agera på detta sättet och se till att mina kollegor tänker affärsmässigt korrekt, samtidigt som jag i de flesta fall slipper peka med hela handen, tror jag att jag är en bra bit på väg. Det är trots allt så att expertiskunskapen finns hos mina kollegor, inte hos mig. Jag är fullt medveten om detta och försöker finnas till för att göra det mesta av deras tid och inte tvärt om.

Vilket är ditt största ögonblick i karriären?

- Jag får nog svara att det var när jag undertecknade de första anställningsavtalen här på Croisette. Hela processen från att jag kommer överens med delägarna till att jag påbörjade administrativt arbete kändes bara overkligt. Det blev däremot väldigt verkligt, spännande och nervöst när jag väl undertecknande de första anställningsavtalen. Det var en ”det är nu det händer”-känsla, som jag troligen inte kommer uppleva på samma sätt om jag hamnar i samma situation igen.

Fakta Per Svensson:

Bor: Bunkeflostrand, Malmö

Tidigare jobb: Newsec Investment, Datscha m.fl.

Utbildning: Kandidatexamen i Fastighetsföretagande, MAH.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter