Peab och JM bygger Stockholm Lighthouse

Peab och JM bygger tillsammans Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka – ett nytt landmärke vid Stockholms inlopp.

Arkitekturen är en modern tolkning av de silos som en gång stod på platsen. Idag, tisdag 15 september, tas ett symboliskt första spadtag för de 226 bostäderna i Stockholm Lighthouse.

Lägenheterna omfattar 2-5 rum och kök med en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp eller Nacka för merparten av dem. Högst upp i den del som kallas Fyrtornet skapas en gemensam relaxdel med bastu och festlokal.

– Stockholm Lighthouse är ett unikt bostadsprojekt och det är extra roligt att tillsammans med Folksam och JM utveckla området till ett fantastiskt och eftertraktat bostadsområde, säger Peabs VD Jesper Göransson. Kvarnholmen är ett bra exempel på hur vi på Peab vill agera som samhällsbyggare och utveckla ett gammalt industriområde till en levande stadsdel.

Peab, i samarbete med Folksam, och JM förfogar över byggrätterna på Kvarnholmen. Med tanke på Stockholm Lighthouse läge samt omfattande storlek och arkitektur, valde bolagen att utveckla projektet gemensamt och dela upp försäljningen i varsin del. Peab erbjuder 130 lägenheter till försäljning, JM 96 lägenheter.

Peab har uppdraget som ansvarig entreprenör för produktionen av bostäderna.

I skrivande stund pågår grundläggning och till årsskiftet kommer de första våningsplanen att vara på plats. Inflyttningarna påbörjas i slutet av 2017 och pågår till 2018 för Peabs bostäder.

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter