Områdeskollen Västra Götaland

Vad byggs, hur långt har aktuella projekt kommit, vilka förvärvar vad, vem har hyrt ut till vem, vilka renoverar var? I områdeskollen ger vi i varje nummer ett axplock på vad som är på gång i regionen.

Wallenstam utökar på avenyn

I slutet av förra året förstärkte Wallenstam sitt bestånd på Avenyn ytterligare. Tre fastigheter, värda 350 miljoner kronor, köptes av Vasakronan. Det är med fastigheterna Inom Vallgraven 6:1 på Kungsportsplatsen2 och Lorensberg 56:8 och 56:9 på Kungsportsavenyn 32-34 som Wallenstam nu bygger vidare på sin ambition kring Avenyn.

Ullevi park

Snart är det dags för NCC Property Development att sätta spaden i backen till sitt Ullevi Park, som i första fasen blir ett nybyggt tillskott av 15 000 kvadratmeter kontorsyta. I första fasen byggs en lågdel på åtta våningar och en högdel på totalt 16 våningar. Totalt kommer det att finnas möjlighet att erbjuda 30 000 kvadratmeter i Ullevi Park när även marken bredvid blir detaljplanelagd.

Sid 20

Halva priset för eken center i kållered

I maj förra året ställdes den exekutiva auktionen av Eken Center i Kållered in eftersom buden var alldeles för låga, men i november blev det affär. Eken Center, med en sammanlagd yta på 12 000 kvadratmeter, såldes för 47 miljoner kronor, en bra bit under värderingen på drygt 80 miljoner kronor, men betydligt bättre än de 20 miljoner som var det högsta budet i maj. Köpare är affärsmannen och fastighetsägaren Håkan G Olsson som nu har en hel del vakant yta att fylla.

Saluhallen rustas upp

Higabgruppen ska rusta upp Saluhallen i Göteborg och först ut är byggnads- och installationsarbeten i butiksplan och källare i den östra delen. En provisorisk paviljong kommer att uppföras på Kungstorget, i direkt anslutning till den södra entrén. I november beräknas den första etappen vara klar. Därefter planeras det för en andra etapp under 2011.

Diligentia säljer till kf

Diligentia säljer 15 000 kvadratmeter mark i Partille till KF Fastigheter som sedan tidigare äger stora markområden i östra Partille centrum. KF Fastigheter planerar att utveckla området ytterligare med en blandning av butiker, service, bostäder och kontor.

Solkatten nyinvigs

Nu har Diligentia nyinvigt köpcentrumet Solkatten i Lerum. Solkatten har genomått en omfattande renovering och har bl a fått nya glasfasader och framträdande, ljusa entréer. I samband med renoveringen tecknades nya hyrreskontrakt gällande 2 700 kvadratmeter, både för nya och gamla hyresgäster. Under 2010 ska etapp 2 av Solkattens renovering att genomföras. Då ska bl a 650 kvadratmeter byggas om och bli upp till fyra nya butikslokaler.

Eklandia bygger lager utan kontor

Flera företag har hört av sig till Eklandia Fastighets AB under åren och vill hyra lager utan tillhörande kontor. Eklandia har tagit fasta på detta och skapar just nu denna typ av lokaler i varierande storlek på Manufakturgatan 21-23. Lagerbyggnaderna på Ringön är isolerade och utrustade med individuell grundvärme och garanterat rostfria. Inflyttningsklara i februari och april.

Greenbuilding på Vasaområdet

Chalmersfastigheter genomför energibesparande åtgärder i hus 7 på Vasaområdet. Detta görs för att uppnå GreenBuildingklass och innebär att energianvändningen för byggnaden minskas med 25 procent. Åtgärderna som görs innebär en effektivare värmeåtervinning och ett bättre inomhusklimat. Hela huset omfattas och allt ska vara klart nu i slutet av januari.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter