Områdeskollen skåne

Västra hamnen utvecklas

Västra Hamnen ska växa ytterligare. Stadsbyggnadsnämnden har antagit en detaljplan som möjliggör 400 bostäder, förskola, kontor och park i Västra Dockan i Malmö. Det aktuella området är markparkeringen som omger Kockums trekantiga kontorsbyggnad, i folkmun kallad Gängtappen.

Fojab ritar nccs kanin

Det blir Arkitektbyrån Fojab som kommer att rita NCCs nya köpcentrum i kvarteret Kaninen vid Citytunnelns triangelstation i Malmö. Handelsdelarna bygger vidare på den naturliga rörelsen genom kvarteret och binder samman den nya stationsplatsen i söder med Triangeln och gågatan i norr. Schaktningen har börjat och framåt 2013 ska allt stå klart.

Dagon hyr ut

Dagon fortsätter sitt intensiva uthyrningsarbete och tecknade nyligen två nya kontrakt. Det ena avser en lokal på 2 900 kvm i Malmö som hyrs ut till Livsmedelsföretaget Lucu Food i Malmö AB och det andra avtalet avser 1 200 kvm butikslokal i Hässleholm. Hyresgäst är handelsföretaget Dahl. Båda kontrakten har skrivits på fem år.

Midroc säljer nybyggt

Midroc har sålt den nybyggda kontorsfastigheten Jungmannen 3 i Västra Hamnen till Executive Property Svenska AB. Fastigheten inrymmer kontor med plats för 230 arbetsplatser i fyra plan samt sju mindre bostäder på det översta planet. Den totala arean är 4 000 kvm. Köparen har tidigare i år förvärvat Hjälmarekajen av Skanska.

Elite hyr i ikanoskrapa

Ikano Fastigheter drar nu igång bygget av Lunds högsta hus, Ideon Gateway. Nu är även det första hyreskontraktet tecknat. Det är Elite Hotels som kommer att hyra 7 500 kvm och skapa hotell på våningarna 3-15 i den lägre delen. Hotellet ska rymma 182 rum, restaurang och konferensutrymmen med plats för upp till 200 personer i den största salen. Den högre delen, som till arenan är lika stor som hotelldelen, är tänkt för kontorshyresgäster. Det är också klart att det blir Skanska som bygger Ideon Gateway.

Planer för mässa i hyllie

Stadsbyggnadsnämnden har nu antagit det förslag till detaljplan som ska göra det möjligt för Midroc att uppföra den planerade mässanläggningen i Hyllie. Planen möjliggör även byggandet av kontor, handelslokaler och byggrätter.

Skanska säljer i svågertorp

Skanska säljer handelsfastigheten Långhuset 2 i Svågertorp för drygt 90 miljoner kronor. Byggnaden är under uppförande och kommer vid färdigställandet i maj 2011 att vara fullt uthyrd och omfatta cirka 5 000 kvm. Köparen, tyska IVG Immobilien AG, tillträder under juni 2011.

Saltkristallerna

Midrocs satsning Saltkristallerna, i kvarteret Ångfärjan vid inloppet till Helsingborgs hamn, kommer att bli ett

17 000 kvadratmeter stort hotell- och kongresscenter. Ett fyrstjärnigt hotell med 230 rum, en kongressal, konferenslokaler, storkök, lobby, reception, kafé och restaurang ska uppföras. Dessutom ska ytterligare 17 000 kvadratmeter bli bostäder med verksamheter i botten. Invigningen planeras till 2015.

..........................................s. 18

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter