Områdeskoll Västra Götaland

Nordenkontor till Göteborg

Logistikföretaget Geodis Wilson etablerar sitt nordiska huvudkontor på Rosenlundsgatan. Niam äger fastigheten som förvaltas av Newsec och affären förmedlades av Lokallots. 3 100 kvm ska Geodis Wilson hyra och de flyttar in i juli 2011.

Västra götalandsregionen köper vita huset

VGR är på väg att köpa Vita Huset av Higabgruppen. I dag har regionen verksamhet på 27 olika platser i Göteborg och genom att köpa Vita Huset nära Centralstationen hoppas man kunna spara åtskilliga miljoner i hyreskostnader. När affären är klar kan VGR starta projektering och planering för nya Regionens Hus i Göteborg. Parterna är överens men det krävs formella politiska beslut innan affären blir klar.

Skanska hyr ut mer i Gårda

Skanskas kontorshus i Gårda fortsätter att fyllas på. Den senaste i raden av hyresgäster är Gunnebos huvudkontor som tecknat kontrakt. Därmed är cirka 10 500 kvm uthyrda av sammanlagt 17 000 kvm.

Newsec hyr ut logistikyta

Newsec hur ut 8 350 kvm logistikyta i Arendal, till det globala logistikföretaget Agility AB. Newsec Asset Management förvaltar fastigheten på uppdrag av fastighetsägaren, den tyska fastighetsfonden RREEF Spezial Invest GmbH. Agility har över 550 kontor i 120 länder och är en av de just nu snabbast växande koncernerna inom transport och logistik.

Dagon köper

Dagon AB har förvärvat industrifastigheten Sävenäs 170:13 av L-Å Eveberg Fastighetsutveckling AB. Fastigheten har en mark-areal om cirka 8 500 kvm och en lokalarea om cirka 2 100 kvm med möjlighet till betydande på- och tillbyggnad. Tillträde sker den 1 november.

Bygg-Göta hyr ut i centrala Göteborg

Nobel Biocare har suttit 15 år på Bohusgatan, men har nu tecknat kontrakt med Bygg-Göta avseende 3 300 kvm kontorsyta på Västra Hamngatan i Göteborg. I juli nästa år flyttar Nobel in i lokaler som tidigare hyrdes av Åklagarmyndigheten. Bygg-Göta kan fortfarande erbjuda 600 kvm ledig yta längst upp i huset på Västra Hamngatan.

Harry Sjögren hyr ut

Harry Sjögren hyr ut 1 800 kvm kontors- och produktionslokaler till Sveriges ledande segelmakeri, UK Syverssen AB. Under hösten flyttar man sin huvudanläggning från Smögen till Flöjelbergsgatan i Mölndal. Colliers har varit behjälpliga i uthyrningsarbetet.

Nya ägare i Borås

Den 1 oktober tillträdde Hemsö Fastighets AB de fastighetsbestånd som Vasallen sålde i juni. I försäljningen ingår

bl a del av Regementet i Borås.

Palmung Mellin köper

Palmung Mellin har köpt en kontors- och lagerfastighet i Högsbo. Fastigheten omfattar cirka 5 000 kvm och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 46 miljoner kronor.

Åhlénshuset i Borås

Wäst-Bygg köper halva Åhlénshuset i Borås och tillsammans med Cernera som köpte fastigheten 2009 ska man nu ta ett gemensamt grepp om fastigheten och utveckla den till en blandning av borätter och kommersiella lokaler.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter