Områdeskoll Västra Götaland

Skanska fortsätter fylla upp gårda

Skanska fortsätter att skriva hyreskontrakt till huset i Gårda, det senaste i raden är Previa som kommer att flytta in på 800 kvadratmeter. Dessutom står det nu också klart att Skanska själva samlar sina verksamheter i Göteborg och flyttar in. Inflyttning sker vid årsskiftet och de nya, moderna lokalerna för Skanska kommer att inrymma ca 350 arbetsplatser och omfattar ca 5 400 kvadratmeter på de nedre våningsplanen i huset.

...........................................Sid 21 Sverigehuset och gulins fastigheter samarbetar

Sverigehuset, ett helägt dotterbolag till Ernströmgruppen, har förvärvat 50% av fastigheten Pustervik 3:7 från GulinsFastigheter. Fastigheten är belägen på Järntorgsgatan i Göteborg och har varit i familjen Gulins ägo under drygt 80 år. Avsikten med samarbetet är att gemensamt verka för en förändrad detaljplan för fastigheten i syfte att kunna uppföra en ny byggnad med lokaler, kontor och bostäder. Utvecklingsarbetet kommer att bedrivas i bolaget Järnporten AB.

-Pustervik är ett väldigt intressant område i direkt anslutning till Södra Älvstranden, som ju står inför en spännande framtid. Vi tror precis som kommunledningen på en förtätning i kvarteren kring Rosenlund, och hoppas kunna vara med och bidra till detta. Med sitt centrala läge är vår fastighet även en intressant plats för en byggnad med ett starkt arkitektoniskt uttryck, säger Anders Lundberg, VD för Sverigehuset.

Ny handelsfastighet i sisjön

Thelander & Östling AB har gett Centrumutveckling det totala kommersiella ansvaret för utveckling, design och uthyrning av en ny handelsfastighet i Sisjön. Den befintliga hyresgästen, Huges Marina/VK Marin AB, lämnar fastigheten vid årsskiftet 2010/2011. Huvudbyggnaden är 1 256 kvadratmeter med en sidobyggnad på 540 kvadratmeter och tomten är totalt på 6 400 kvadratmeter.

CA fastigheter hyr ut till media markt i borås

CA Fastigheter har startat ombyggnationen och i höst flyttar Media Markt in i den västra delen av Knalleland i Borås. Knalleland fyller 35 år i år och får alltså nu en av de största detaljisterna inom hemelektronik som tillskott. Media Markt kommer att hyra totalt 4 300 kvadratmeter av CA Fastigheter.

Ett tredje torn på gång?

Detaljplanen, för att bygga ut Hotel Gothia Towers i Göteborg med ett tredje torn, fastställdes redan våren 2008, men Svenska Mässan valde då att inte gå vidare med projektet. Men nu ser förutsättningarna på marknaden annorlunda ut och bygget beräknas kunna starta vid årsskiftet och stå klart lagom till inomhus-EM i friidrott 2013. Förutom ett tredje torn på 29 våningar kommer mittornet att byggas på till totalt 24 våningar plus en gemensam lobby och inglasade gångbroar mellan de tre hotelltornen.

Wallenstam bygger nytt i Gamlestaden

Wallenstam bygger för en, än så länge, hemlig hyresgäst i Gamlestaden. Huset byggs på Byfogdegatan och blir med sina 4 000 kvadratmeter ett modernt inslag i stadsdelen.

Eklandia bygger nytt

Eklandia har tecknat hyresavtal med Byggmax AB och skapar en ny byggvaruhandel på sin 10 000 kvadratmeter stora tomt vid Transportgatan 37. Anläggningen ersätter den befintliga anläggning vid Transportgatan 39. Den nya butiken beräknas stå inflyttningsklar under december 2010.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter