Områdeskoll skåne

Vad byggs, hur långt har aktuella projekt kommit, vilka förvärvar vad, vem har hyrt ut till vem, vilka renoverar var? I områdeskollen ger vi i varje nummer ett axplock på vad som är på gång i regionen.

Nytt i Västra hamnen Stadsbyggnadsnämnden har gett bygglov för 88 nya lägenheter i Västra hamnen. Detaljplanen möjliggör även ytterligare 90 hyreslägenheter, parkeringshus och kontorslokaler. Lägenheterna uppförs av NCC men ska, efter slutbesiktning, förvaltas av MKB fastighets AB. Skanska hyr ut i Bassängkajen Skanska tecknar hyresavtal med Awapatent. De flyttar sitt huvudkontor till den nya fastigheten Bassängkajen i Malmö där de hyr två våningsplan på totalt 2 300 kvadratmeter kontorsyta. Skanskas fastighet Bassängkajen i centrala Malmö väntas stå klart i juli 2011 och i samband med färdigställandet flyttar även Awapatent in. I skrivande stund är Bassängkajen uthyrd till 75 procent för etapp ett. ..............................................Omslagsbild

Citytunneln ger mervärde Stadsbyggnadskontoret ska utreda förutsättningarna för att ytterligare exploatera området norr om Centralstationen i Malmö. Målsättningen med utredningen är att kunna bygga runt 350 lägenheter men även kontorslokaler och ytor för handel.

MultiQ flyttar till Hyllie MultiQ ska flytta sitt huvudkontor till Hyllie i Malmö och tar därmed plats på 1 500 kvadratmeter i Variant Fastighets AB:s lokaler. Inflyttning sker i början av augusti, Relier Real estate advisor har förmedlat etableringen och medverkat vid uthyrningen.

Widerström säljer kontorshus Kontorshuset Flintrännan 1 som ligger mitt i Malmö, ca 300 meter från Centralstationen, har sålts. Fastigheten, från 1970-talet, rymmer ca 10 000 kvadratmeter med 350 parkeringsplatser och har sålts av den tidigare ägaren, familjen Widerström, till en av sönerna i familjen (Axel Widerström). Fastigheten är fullt uthyrd med hyresgäster som bland annat Moderaterna och Sjöfartsverket. Köpeskillingen var 210 miljoner och en uppskattning av direktavkastningen uppgår till 6,5 procent.

Upphandlingen för MAX IV avgjord Ett steg närmre genomförandefas för forskningsanläggningen MAX IV i Lund. Peab och Wihlborgs har nämligen vunnit upphandlingen. Tanken är att universitetet ska hyra anläggningen med ett 25-årigt hyreskontrakt istället för att köpa byggnaden. Hyreskostnaden för hela perioden uppgår enligt universitetet till cirka 1,3 miljarder.

PP Pension investerar i centrala Lund PP Pension Försäkringsförening förvärvar fastigheten S:t Clemens 8 i Lund efter Gerda Förvaltnings AB genom en bolagsaffär. Fastigheten är beläget på en attraktiv plats i centrala Lund på vid Stora Södergatan. Uthyrningsbar yta är cirka 4 000 kvadratmeter. I dagsläget är hela fastigheten uthyrd och inrymmer kontor, bostäder och butikslokaler. Hovrätt blir kontor Den gamla hovrättsbyggnaden som ligger vid Malmöhusvägen i centrala Malmö omvandlas till kontorslokaler. Förvaltaren Newsec vill hitta en stor hyresgäst som önskar hyra fastighetens 3 300 kvadratmeter. Hovrättsbyggnaden förvärvades av Vasakronan och ingick i en affär med flera fastigheter.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter