Områdeskoll

Husqvarna flyttar till city Vasakronan får en ny hyresgäst när Husqvarna flyttar sitt huvudkontor på Kungsholmen till fastigheten Spektern 13 på Regeringsgatan 28. Sammanlagt hyr Husqvarna 1 600 kvadratmeter. Spektern 13 är nyrenoverad och med tre gröna innergårdar i anslutning. Grannar i fastigheten är Bettson AB och Första AP-fonden. Akademiska hus rustar i Kista Det ledande europeiska forskningsinstitutet inom metall och korrosionsforskning Swerea Kimab behöver större lokaler. De fördubblar sin yta och flyttar till nya lokaler i fastigheten Electrum 3 i Kista. Lokalerna, som omfattar cirka 10 000 kvadratmeter genomgår innan flytten en totalrenovering av fastighetsägaren Akademiska Hus. Kostnaden väntas uppgå till 95 miljoner kronor och arbetet med ombyggnationerna påbörjas under hösten. Förväntad inflytt väntas ske i januari 2012.

Ekerö centrum växer Ekerö kommun och SL har kommit överens om ett avtal där en större bussdepå flyttas från Ekerö centrum till Färingsö. SL förvärvar ett område på 33 000 kvadratmeter och ger plats för bland annat fler kontors- och butikslokaler i Ekerö centrum. Flytten av bussdepån sker tidigast vid årsskiftet 2013/2013.

Nytt förvärv av Olov Lindgren på Södermalm Olov Lindgren City AB har förvärvat en ny fastighet (Kopparn 11) på Södermalm.

Adressen är Erstagatan 32, 34, med 3 286 kvm uthyrningsbar yta med 50 lägenheter, 1 kontorslokal och 3 butikslokaler. Alstrom tecknar i Kungsbrohuset Franskägda Alstom Transport AB har tecknat ett femårigt hyreskontrakt med Jernhusen som avser 780 kvadratmeter i Kungsbrohuset i Västra city i Stockholm. Uthyrningen gäller hela takvåningen, det vill säga plan 13, och inflytt för Alstom Transport blir i november.

Clas Ohlson tecknar stort i city Hyresavtalet omfattar 7 300 kvadratmeter på Drottninggatan. Fastigheten Klara Zenit ägs av det tyska bolaget CRI mbH och Clas Ohlson planerar att öppna butiken under hösten 2010. Jones LangLasalle är förvaltare av fastigheten och har tillsammans med DTZ varit rådgivare i uthyrningen.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter