Nytt yteffektivt höglager i Jordbro

Brostadens höglager  på Cementvägen 7 i Jordbro.

Brostadens höglager på Cementvägen 7 i Jordbro.

I Jordbro, Haninge, kan fastighetsbolaget Brostaden erbjuda ett nyproducerat modernt och effektivt höglager om 6 700 kvm i ett attraktivt och levande logistikområde med bra strategiskt läge. Den gröna lager- och logistikfastigheten kan hyras ut till en

eller två hyresgäster.

Brostadens totala fastighetsbestånd i Stockholm utgör totalt 650 000 kvm, varav en tredjedel är lager och logistik. Dessa är bland annat lokaliserade i Rosersberg, Årsta Partihallar, Eriksberg i Botkyrka samt Jordbro. När det gällt nyproduktion har Brostadens fokus sedan 2004 legat på industri- och handelssegmentet, till viss del på spekulation, vilket har fallit väl ut. Storlekarna på de nya lokalerna har legat inom spannet 500 - 4 000 kvm beroende på läge och målgrupp.

– Vi märker att det lönar sig att kunna erbjuda bra, moderna och energieffektiva lagerlokaler, säger Manne Berger, fastighetsutvecklingschef på Brostaden.

Nytt i Jordbro

För två år sedan köpte Brostaden mark på Cementvägen 7 i Jordbro av en privat aktör. Här bygger de nu ett nytt höglager, med en lagerbyggnad de tidigare byggt i Eriksberg, som förebild.

– Vi använder samma projektorganisation, entreprenör och projektledare och har tagit med alla fördelar vi hade i det förra projektet och utvecklat och förbättrat det ytterligare. Det har resulterat i en hypermodern, väldigt trevlig och effektiv industribyggnad med hög standard, finish, prestanda och bra bärighet. Här får man en god arbetsmiljö för sina anställda och utmärkta funktioner för lastning och lossning.

Manne Berger, fastighetsutvecklingschef, Brostaden

Manne Berger, fastighetsutvecklingschef, Brostaden

Effektiva lagerytor

Hela huset är 6 700 kvm stort, varav ca fem procent utgörs av kontor. Möjlighet att bygga till mer kontor på det övre våningsplanet finns om man så skulle önska. Huset är byggt i två spegelvända delar med en avdelande bärande vägg i mitten.

– Så det rör sig om två lokaler på

3 350 kvm som har egna entréer men gemensamt trapphus. En trappa upp finns ytor för omklädningsrum och personalrum. De två lokalerna har tre portar var från sidan, så huset går att hyra ut till en eller två hyresgäster. Skulle vi få en hyresgäst som tar hela huset får man ta upp två portar i skiljeväggen för att få flöde på lagret. Lagerytorna har inga pelare utan pelarraden ligger i väggen som skiljer av, vilket gör dem väldigt effektiva, säger Manne Berger.

Höglagret erbjuder totalt fyra lastportar med lastkaj och två portar med markintag, en bärighet på tre ton/kvm, 10,8 meters fri takhöjd på lagerytorna samt sprinkler. Byggnaden uppfyller kraven för GreenBuilding, en målsättning som Brostaden har för samtliga nyproducerade fastigheter.

Attraktivt läge

Jordbro är ett av de mest attraktiva och levande logistikområdena i Stockholm, tycker Manne Berger, med stora aktörer som CocaCola, Recipharm och Dagab etablerade och det strategiska läget invid Södertörnsleden och Nynäsvägen med förbindelse med E4/E20 och väg 73. Här finns lunchrestauranger, post, pendeltågsstation, flertalet busslinjer samt närhet till Nynäsvägen. I Jordbro centrum finns ett större utbud i form av restaurang, kafé, livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek och några småbutiker.

– Flyttar man hit till Cementvägen 7 får man helt enkelt ett väldigt modernt och prisvärt höglager i ett dynamiskt, attraktivt företagsområde med bra kommunikationsläge, konstaterar Manne Berger.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter