Nytt och charmigt i centrum

Newsec förvaltar 106 000 kvm kommersiella lokaler i Malmö centrum. Bland annat på Södra Förstadsgatan, Östergatan och Drottninggatan. Enligt Ola Kolmert erbjuder området både bra närservice och kommunikationer. Här svarar han på frågor om hyresutvecklingen i området, vilka lägen som är mest fördelaktiga och vad de själva har på gång i Malmö centrum.

Newsec bygger om kontorshuset Plushuset på Drottninggatan. De totalrenoverade lokalerna kommer stå inflyttningsklara hösten 2016. Bild: Horisont Arkitekter

Newsec bygger om kontorshuset Plushuset på Drottninggatan. De totalrenoverade lokalerna kommer stå inflyttningsklara hösten 2016. Bild: Horisont Arkitekter

Vilka är för­- respektive nackdelarna med att etablera sig i Malmö centrum?

– Fördelarna är bland annat tillgången till närservice och kommunikationer. Malmö centrum erbjuder både äldre fastigheter, med charm och tidsenliga detaljer, och nyproducerade fastigheter som är mycket yteffektiva och miljöklassade. Nackdelarna är att området har en högre hyreskostnad och begränsningen av P-platser.

Var i Malmö centrum finns de bästa lägena för etablering?

– Området Universitetsholmen är mycket intressant. Nya konferensmöjligheter byggs i området, nya effektiva kontor samt optimalt kommunikationsläge.

Ola Kolmert, Asset Manager, Newsec Asset Management

Ola Kolmert, Asset Manager, Newsec Asset Management

Var i Malmö centrum förvaltar ni kommersiella fastigheter?

– Newsec förvaltar 106 000 kvm i Malmö centrum, vilket är en mix av både handel och kontor. Exempel på adresser under förvaltning är bland annat Södra Förstadsgatan, Östergatan och Drottninggatan.

Vad har ni på gång i området?

– I Malmö arbetar vi med kontorsprojektet Plushuset. Projektet är en fullskalig ombyggnad av en befintlig fastighet på Drottninggatan 16, där totalrenoverade lokaler från ca 200 kvm till 12 000 kvm kommer att vara inflyttningsklara under hösten 2016. Fastigheten kommer att miljöklass-as enligt Miljöbyggnad nivå Silver och det planeras för ett servicekoncept i fastigheten i form av en extern konferensanläggning, reception samt lunchrestaurang.

Hur skulle du beskriva hyresnivåerna och hyresutvecklingen i Malmö centrum?

– Vi ser en klart positiv hyresutveckling för området. Det finns en ökad betalningsvilja för miljöklassade fastigheter och yteffektiva lokaler, vilket även ger en positiv hyresutveckling för fastigheter i direkt närhet till Malmö centrum.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter