Nyrenoverade kontor med service deluxe

I centrala Stockholm erbjuder AFA Fastigheter nyrenoverade kontor i ett optimalt läge och med en, för Stockholm, unik service. Som hyresgäst i GT30 har man chans att både stärka sitt varumärke och verksamhet. Än så länge finns 2 679 kvm kvar att hyra.

Bild: Concept

Bild: Concept

Den fastighet, bestående av två huskroppar, som AFA Fastigheter omvandlar på Grev Turegatan 30 i centrala Stockholm, byggdes på 60-talet som huvudkontor åt Jordbrukets Bank som senare blev Sparbanken.

– Det här bankpalatset, som det en gång i tiden varit, andas fortfarande gedigen kvalité med material som exempelvis marmor, teak och mässing samt en enorm stabilitet. Detta vill vi givetvis behålla nu när vi renoverar huset, säger Lars Edberg, Chef Förvaltning på AFA Fastigheter.

I kontorshuset, som kommer gå under varumärket GT30, ska 60- och 70-talet även fortsättningsvis få spela en stor roll genom stil och inredning.

– Huset blir väldigt flexibelt, ljust och kommer bidra till mycket kreativitet.

Lars Edberg, Chef Förvaltning, AFA Fastigheter

Lars Edberg, Chef Förvaltning, AFA Fastigheter

Flexibilitet på alla plan

Flexibiliteten i GT30 utgörs bl a av i de många möjligheterna till att hyra in sig på olika sätt. De stora gemensamhetsytor som tidigare funnits på entréplan och källarplan kommer att länkas samman och utnyttjas till konferensanläggning och en stor öppen yta med restaurang, eko-café, co-working area, working lounge och reception.

I kontorshotellet kan man hyra en fast plats alternativt en touch down-plats om man endast befinner sig i Stockholm för att arbeta exempelvis en gång i veckan eller månaden.

– På de åtta övre våningsplanen, i storlekarna 240-370 kvm, blir det sedvanliga kontorslokaler som hyrs ut på sedvanligt sätt, konstaterar Lars Edberg.

Företagen som hyr in sig där har också möjlighet att tillfälligt hyra in projektgrupper i kontorshotellet.

Det samtliga hyresgäster kommer ha gemensamt är medlemskapet i GT30-klubben.

– Detta medför bland annat att man i de gemensamma ytorna kan känna sig fri att arbeta hur, när och var som helst, hålla möten eller bara koppla av en stund. Det centrala är att alla ska kunna känna att hela huset är ”mitt kontor”.

De gemensamma ytorna, exempelvis working loungen och innergården, ska möbleras så att det upplevs som rum i rummet för att man ska kunna arbeta ostört.

– GT30 kommer stärka både hyresgäst-ernas varumärke och deras verksamhet, menar Lars Edberg.

Unik servicenivå

Det som sticker ut mest inom konceptet GT30 är trots allt den extrema servicenivå som erbjuds.

– Här blir det service deluxe. Vi är först med att ta steget fullt ut och det gör huset verkligt unikt. Servicen kommer likna den man får på ett högklassigt hotell. Kommer man hit med bil är det bara att ställa sig utanför på gatan, gå in och lämna nycklarna i receptionen, så får man bilen parkerad till exempel.

Väljer man istället att cykla till kontoret erbjuds man en separat bur att låsa in sin cykel i. Efter en dusch i omklädningsrummet kan man, om man beställt det, finna nytvättad badhandduk och nystrukna skjortor i det egna skåpet. Du erbjuds vidare roomservice från både restaurangen och caféet, oavsett om du befinner dig på ditt kontor eller arbetar i loungen.

– De som kommer sköta servicen har till uppgift att vara lyhörda och hjälpa till med allt i möjligaste mån, säger Lars Edberg. Nu påbörjar vi arbetet att hitta hyresgäster som uppskattar detta mervärde och är villiga att betala för det.

När kontorshuset står inflyttningsklart under sommaren 2016 tror Lars Edberg att GT30s hyresgäster kommer bestå av allt från enmansföretag till företag med 20-35 medarbetare.

Optimalt läge

Förutom den konceptuella omvandlingen kommer bland annat husets all teknik att uppgraderas.

– Vi byter ut alla fönster mot energiglas och nya installationer för fläktar, fjärrvärme och kyla sätts in. Entrén bygger vi om och bjälklaget där sågas upp för att möjliggöra ett bättre ljusinsläpp. Även gatumiljön utanför huset kommer att lyftas, berättar Lars Edberg.

Härifrån har man endast två-tre minuters promenadväg till Stureplan och serviceutbudet i närområdet är mycket bra.

– Läget är absolut optimalt. Oerhört centralt, men ändå lite avsides i ett lite lugnare stråk. Restauranger, gym, tunnelbana och bussar, allt finns här.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter