Nyhamnen - nära till allt

Fastighetsägaren Volito Fastigheter har nio av sina 25 Malmö-fastigheter lokaliserade i Nyhamnen. Ett område som förvaltningschefen, Christel Nilsson, beskriver som väldigt attraktivt med närhet till allt ett företag kan önska. Och intresset för Nyhamnen är definitivt på uppgång.

I Posthuset har Volito upp till 2 000 kvm lediga lokaler som ska totalrenoveras så fort nya hyresgäster tecknats. Foto: Christer Järeslätt

I Posthuset har Volito upp till 2 000 kvm lediga lokaler som ska totalrenoveras så fort nya hyresgäster tecknats. Foto: Christer Järeslätt

– Med några få minuters promenad når man Malmö Centralstation och Citytunneln och därmed både bussar och tåg. Härifrån tar man sig enkelt till Kastrup, Stockholm och Göteborg eller vart man nu vill åka. Det är förstås en stor fördel och vi märker att detta starkt bidrar till hyresgästers intresse av området, konstaterar Christel Nilsson.

Även med bil är det lätt att ta sig till Nyhamnen, menar hon.

– I Nyhamnen är utbudet av restauranger bra, man har nära till butikerna i centrum liksom framtida Malmö Live med dess konserthus och konferensmöjligheter. Många företag har etablerat sig i Hyllie och behöver man ta sig dit för ett möte tar det inte mer än sju minuter via Citytunneln. Även till Västra Hamnen tar man sig snabbt och lätt. Närheten till vattnet är förstås också ett stort plus.

Intresset tilltar

Allt fler företag väljer att etablera sig i Nyhamnen. Christel Nilsson räknar bland annat upp ett antal advokatkontor, banker samt företag inom olika branscher som valt att placerar sitt huvudkontor här.

Christel Nilsson, Förvaltningschef, Volito Fastigheter

Christel Nilsson, Förvaltningschef, Volito Fastigheter

– Att så många spännande företag flyttar hit visar på en mycket positiv bild och utveckling av området. Jag tycker att en förändring började när både Citytunneln och ombyggnaden av Centralstationen blev klar i slutet av 2010. Därefter har flera större projekt kommit igång i området, t ex vår ombyggnation av Posthuset och Jernhusens uppförande av kontorshuset Glasvasen.

Ytterligare ett exempel på ett aktuellt projekt är Malmö stads ombyggnation av Posthusplatsen som ska bli ett torg med en trappa ner mot vattnet. På torget kommer det också bli en stor uteservering i bästa solläge. Lite längre fram ska även hela Skeppsbron göras om till ett promenadstråk med uteserveringar.

– På sikt ska ju hela Nyhamnen utvecklas och kommunen håller på att ta fram en fördjupad översiktsplan för hela området. Allt från kontor och bostäder till skolor, restauranger, butiker och bättre möjligheter för att kunna utnyttja vattnet ska tillkomma. Kanske också ytterligare något hotell. Tidigare låg denna del lite avskilt ifrån centrum men numera utgör delen närmast Centralstationen även en del av centrum. Men jag tror att även resten av området kommer uppmärksammas allt mer under de kommande åren och bli en mer naturlig del av centrum, säger Christel Nilsson.

Lediga lokaler hos Volito

Volito har totalt 25 fastigheter i Malmö varav nio, om totalt 40 000 kvm, finns i Nyhamnen. Det rör sig mestadels om kontor men också en del bostäder och lager.

– Posthuset började vi bygga om 2010 och det mesta där är klart. Vi har byggt om den gamla fantastiska Kassahallen till restaurang Brasserie KP och kontoren i huset har vi totalrenoverat samt byggt en glasbyggnad mellan de flyglarna. Men på plan tre och fyra har vi lediga lokaler som vi ska totalrenovera så fort vi tecknat nya hyresgäster. I huset finns det lediga kontorslokaler från 120 kvm och upp till 2 000 kvm.

På Skeppsbron har Volito två fastigheter, i den ena sitter de själva. Även här har de byggt om en hel del.

– Längs med Skeppsbron har vi vakanta ytor från 200 kvm upp till 1 000 kvm.

Två fastigheter har de också på Jörgen Kocksgatan samt fyra längs med Carlsgatan. De på Jörgen Kocksgatan inrymmer kontor, hotell och bostäder. Två av fastigheterna längs Carlsgatan inrymmer kontor och två en blandning av kontor och lager.

– På Carlsgatan har vi en ledig lager-lokal med kontor om 1 300 kvm.

För den delen av Nyhamnen som ligger närmast Centralstationen ligger hyrorna i snitt på 2 500 kr/kvm i kallhyra, beräknar Christel Nilsson.

– Exakta hyresnivån är beroende på läge och vilken hyresgästanpassning som görs i lokalerna. Hyrorna har gått upp under de senaste åren och ser ut att fortsätta i den riktningen. Och det är ju inte konstigt, det har blivit ett väldigt attraktiv område.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter