Nya Täby centrum byggs ut ytterligare

Foto: Lars Clason

Foto: Lars Clason

År 1968 öppnade Täby Centrum som en av de första inglasade centrumen i Europa. 1992 byggdes handelsplatsen ut med den del där Burger King, Akademibokhandeln och Jackie med fler huserar idag. Täby Centrum har sedan ständigt fortsatt att utvecklas och blivit en extremt stark handelsplats, menar Christian Claesson, uthyrningschef i Norden hos ägarna Unibail-Rodamco.

– Täby Centrum är ett mycket omtyckt centrum, och har så varit under många år. Det är också ett flerfaldigt prisbelönt centrum – nu senast erhölls utmärkelsen ”Årets Utbud” i Evimetrix årliga undersökning ”Stockholmarnas favoritcentrum 2012”. Centrumet har också rankats högt bland retailers, tack vare en mycket stabil försäljningsutveckling. Det har gjort att vi haft ett starkt intresse från hyresgäster och att det varit naturligt för oss att söka möjligheter att bygga ut centrumet. Att vi nu i slutet av augusti kunnat inviga 60 nya butiker känns fantastiskt roligt.

Många starka varumärken

Unibail-Rodamcos vision vid upprustningen och utbyggnaden av Täby Centrum har hela tiden varit, och är fortsatt, att skapa en handelsplats som är levande från tidig morgon till sen kväll. Att få till en innerstadskänsla liksom en internationell prägel har varit centrala målsättningar. Och det är något som Christian Claesson tycker att de har lyckats väldigt bra med.

– Vi är väldigt stolta över att ha fått hit så många starka varumärken. J.Lindeberg, Lexington och Tommy Hilfiger är några exempel. Det är väl det vi har fått mest uppmärksamhet kring under projekttiden att vi tagit de internationella varumärkena till Täby Centrum, som Apple Store, Sephora och Marimekko, och att de slår upp sina första enheter i Sverige här.

Mycket har även satsats på restaurang- och matutbudet, för att skapa en levande handelsplats. I Täby Centrums nyinvigda del har till exempel Vapiano och Melanders slagit upp sina portar. Melanders med en

1 000 kvm stor saluhall.

Christian Claesson, Uthyrningschef Norden, Unibail-Rodamco

Christian Claesson, Uthyrningschef Norden, Unibail-Rodamco

Trivsam atmosfär

Att skapa en trivsam atmosfär i köpcentrumet har varit ytterligare en målsättning sedan Unibail-Rodamco påbörjade ombyggnationen 2011.

– Vi vill att kunderna i Täby Centrum ska uppleva en varm och välkomnande känsla i centrumet. Med soffor och mattor har vi velat skapa känslan av att befinna sig i ett vardagsrum, du ska känna dig som hemma, det är väldigt viktigt. Vi har också försökt skapa ett naturligt kundstråk inne i köpcentrumet som ska knyta ihop de olika delarna.

Unibail-Rodamco har satsat på en storslagen design, med tvåplansbutiker och åtta meter i fasadhöjd enligt internationell stil.

Fortsatt utveckling

– Visst kommer vi vara nöjda under en period med det resultat vi åstadkommit så här långt, men vi kommer alltid fortsätta att utveckla Täby Centrum, säger Christian Claesson. Inte minst för att hålla takten med både efterfrågan och kunder som ständigt utvecklas.

Den etapp i ombyggnationen som Unibail-Rodamco nu vänder blicken mot består av ytterligare 10 000 kvm butiksytor som ska byggas vid den norra delen, med inflyttning under 2014. Klara hyresgäster där är några stora livsmedelsbutiker, Systembolaget och BR Leksaker. Men mindre butiksytor finns fortfarande hyreslediga.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter