Nya lokaler i Sunbyberg

När Nya Tuletorget växer fram i centrala Sundbyberg tillskapas ca 4 200 kvm lokaler för kontor, butiker och restauranger. Samtliga är i dagläget hyreslediga och får generös takhöjd, härligt ljusinsläpp och fina ytskikt.

Tuletorget i Sundbyberg. Bild: Vera arkitekter

Tuletorget i Sundbyberg. Bild: Vera arkitekter

I centrala Sundbyberg arbetar Wallenstam med ett stadsutvecklingsprojekt som innefattar renovering och utveckling av hela Nya Tuletorget samt byggnation av Tuletornen.

– Här på Nya Tuletorget kommer många nya och spännande verksamheter att etablera sig tillsammans med våra befintliga lokalhyresgäster. Det blir både kontors-, butiks- och restaurangverksamheter som tillsammans ska skapa ett torg där människor i alla åldrar vill träffas och umgås, berättar Karolina Alsonius, Kundansvarig kommersiell uthyrning, Wallenstam.

Totalt skapas ca 4 200 kvm kommersiell lokalyta samt 180 lägenheter.

Just nu byggs de nya moderna bostadsrätterna fördelade på två huskroppar, dvs i Tuletornen, med två butiks- eller kontorslokaler på entréplan i vardera hus. Dessa höghus på 16 våningar växer fram på platsen för den nedlagda bensinmacken mellan Tulegatan och Kolonivägen.

Attraktiv mötesplats

– Nya Tuletorget kommer att omvandlas till en attraktiv, modern och naturlig mötesplats utöver det vanliga. Vera arkitekter har ritat husen och designerduon Simon Davies och Tomas Cederlund tar sig an utformningen interiört, vilket för oss och våra kunder är ett riktigt spännande samarbete där den exteriöra arkitekturen följs upp av en lika spännande interiör.

Arkitekturen för Tuletornen beskriv-er Karolina Alsonius som modern och iögonfallande. Visionen är att de skulpturala volymerna av ljus betong och mattborstad aluminium ska skapa skuggspel och liv. Bostäderna får balkonger som sträcker sig utmed hela lägenheten, så kallade loungebalkonger med veckade fasader i flätverk.

– Hög kvalité, modern formgivning såväl exteriört som interiört samt långsiktighet löper likt en röd tråd genom projektet. Butiks- och kontorslokalerna i Tuletornen kommer ha generös takhöjd, härligt ljusinsläpp, pentry, wc och fina ytskikt. Beroende på vilken verksamhet som flyttar in kan även lokalanpassning bli aktuellt.

Karolina Alsonius, Kundansvarig kommersiell uthyrning, Wallenstam

Karolina Alsonius, Kundansvarig kommersiell uthyrning, Wallenstam

Bra kommunikationer

Enligt Sundbybergs Stads utvecklingsplaner ska även gator och gångvägar byggas om för maximal trygghet kring området.

Sundbyberg har mycket goda förbindelser med Stockholms innerstad såväl med bussar som tunnelbana och pendeltåg. Nya Tuletorget har närhet till tre tunnelbane-stationer. Det planeras också för tvärbanor med snabbspårväg.

– Trots att Sundbyberg till ytan är Sveriges minsta kommun finns här över 130 butiker och 40 restauranger, pubar och caféer. Det finns också gott om små och stora grönområden, ett naturreservat, många fina parker och gröna gårdar, konstaterar Karolina Alsonius.

4 200 kvm hyresledigt

Nya Tuletorget kommer att vara färdigställt under sommaren 2015 och då beräknas även de flesta nya lokalhyresgästerna ha flyttat in kring torget. Bostäderna i Tuletornen planeras vara inflyttningsklara vid årsskiftet 2014/2015.

De ca 4 200 kvm kommersiell yta som idag är hyreslediga delas upp på kontorslokaler i storlekar från 40 till 220 kvm samt handels-/restaurangytor i storlekarna 40-650 kvm. Även lagerlokaler erbjuds inom området.

Var hyrorna kommer hamna beror både på typ av lokal och läget på torget, menar Karolina Alsonius, men uppskattar ändå att de kommer ligga inom det ungefärliga spannet 2 100-2 600 kr/kvm.

– Vi ser gärna hyresgäster som kan tillgodose områdets behov av närservice. I huvudsak i form av restauranger, förskola, skönhetssalong, blommor/presenter, caféer, apotek, livsmedel och torghandel etc.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter