Nya kontor i Malmös Flatiron Building

Malmö får ett nytt landmärke i och med det kontorshus i Flatiron Building-stil som Midroc Property Development planerar att bygga i Hyllie. Här får man som hyresgäst lokaler med generösa takhöjder, bra ljusinsläpp, sportdepå i källaren och en rogivande japansk trädgård på taket.

Bild: Erik Giudice

Bild: Erik Giudice

Nu ska Malmö få sin egen Flatiron Building. Kontorshuset, som på grund av det tidiga skedet i processen inte hunnit få något projektnamn utan fortfarande går under fastighetsbeteckningen Mässhallen 3, ska med sina tio våningar rymma cirka 8 000 kvm.

– Vår arkitekt, Erik Giudice från Paris, har verkligen lyckats skapa ett landmärke i och med denna unika byggnad. Det är en fantastisk arkitektur med den här spetsigheten och vita glasfasaden, säger Mikael Strand, Affärschef Midroc Property Development.

Även interiören är tänkt att bli något extra.

– Den vill vi gärna ska präglas av minimalism, med rena ytor och rena material.

Mikael Strand, Affärschef, Midroc Property Development. Foto: Rickard Johnsson

Mikael Strand, Affärschef, Midroc Property Development. Foto: Rickard Johnsson

Generösa takhöjder

Samtliga arbetsplatser placeras utmed glasfasaden som bidrar till gott inflöde av dagsljus. Invändig solavskärmning och bländskydd kommer erbjudas.

– Takhöjden fokuserar vi på Midroc extra på. Med sina tre meter är den generösare än vad många andra brukar erbjuda. Det ger en bättre rymd i lokalen och ett större ljusinsläpp. I kombination med att vi jobbar med moderna tekniska installationer för kyla och luft blir det en väldigt bra klimatkomfort i kontorslokalerna, konstaterar Mikael Strand.

Utformningen av lokalerna kommer fullt ut stödja hyresgästernas sätt att arbeta, oavsett om de önskar en aktivitetsbaserad arbetsmiljö, cellkontor eller ett öppet kontorslandskap.

Målsättningen är att huset ska uppfylla kraven för miljöcertifieringssystemen GreenBuilding samt Miljöbyggnad nivå Silver.

Klart för inflytt i januari 2019

Midroc avser att starta byggnationen under våren/sommaren 2017.

– Men det är trots allt marknadens efterfrågan som avgör när vi kommer igång. Om uthyrningsarbetet går snabbt kan vi förhoppningsvis starta tidigare än så. Vi utvecklar gärna det här huset tillsammans med våra kunder. För dem som kommer in tidigt i processen ges möjlighet att påverka lokalernas utformning, säger Mikael Strand.

Målet är sedan att byggnaden ska vara helt klar senast december 2018 och i januari 2019 ska man kunna flytta in.

– Vi vänder oss i första hand till medelstora och större nationella, men även internationella, företag som vill etablera sig i Hyllie med region- eller huvudkontor. Företag som söker ett läge som erbjuder spårbunden arbetspendling samtidigt som det är smidigt att ta sig till kontoret med bil. Detta är en unik byggnad med en väldigt hög attraktionskraft och som i hög grad kommer att stärka hyresgästernas varumärken.

Sportdepå och japansk terrass

Fastigheten ligger granne med MalmöMässan och har gångavstånd till Citytunneln i Hyllie.

– Intill kontorshuset kommer vi att bygga ett parkeringshus med plats för cirka 360 bilar. I kontorsbyggnadens källarplan blir det sportdepå där man kan förvara sin cykel, duscha och byta om för att sen ta hissen direkt upp till kontoret. På så sätt vill vi underlätta för våra hyresgäster att cykla till jobbet i större utsträckning, vilket förhoppningsvis leder till att de får bättre hälsa och kondition. Samtidigt finns det givetvis en miljöaspekt med i bilden, konstaterar Mikael Strand.

Högst upp på hustaket blir det en takterrass i form av en japansk zen-trädgård.

– Ett grönt andrum och en plats för återhämtning i vårt ganska krävande arbetsliv. Kanske blir det också en mindre restaurang i gatuplan. I så fall hade det varit roligt att fortsätta med det japanska temat med någon form av sushirestaurang.

Läget attraherar

– Hyllie är Malmös största utbyggnadsområde idag. Det är en helt ny stadsdel som är under uppförande. När det är fullt utbyggt beräknas stadsdelen ha cirka 9 000 bostäder och lika många arbetsplatser. I området finns redan idag Malmö Arena med plats för 15 000 åskådare, köpcentret Emporia med ungefär 200 butiker och restauranger, två hotell med cirka 600 rum, en internationell mässhall och drygt 400 nybyggda bostäder.

Citytunnelstationen beskriver Mikael Strand som navet för hela Hyllie, sedan den invigdes och togs i drift i december 2010.

– Via Citytunneln når man bland annat Köpenhamns internationella flygplats, Kastrup, på tolv minuter och Malmö C på sex minuter. Det transportmässiga läget är en stor konkurrensfördel som inte går att hitta någon annanstans. Inte så unikt som i Hyllie. Detta tror jag medför att företag som etablerar sig i Hyllie lättare kan attrahera arbetskraft.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter