Nya kontor i Hästen 22

Pembroke bygger Hästen 22 Bild: Design rendering

Pembroke bygger Hästen 22 Bild: Design rendering

Vad kommer Hästen 22 att bidra med till lokalsökande företag?

– Pembroke Real Estates projekt på Mäster Samuelsgatan kommer att bli ett nytt landmärke mitt i Stockholms CBD-område. Byggnaden är helt nybyggd med effektiva planlösningar och erbjuder något unikt till företag som letar nya lokaler. Projektet blir den första nya kontorsbyggnaden som byggs på 40 år i CBD-området (öster om Sveavägen), med den modernaste byggteknologin och de högsta internationella kvalitetsstandarderna.

Erik Gustafson, Sverigechef, Pembroke Real Estate

Erik Gustafson, Sverigechef, Pembroke Real Estate

Vilken information finns angående byggstart, färdigställande och omfattning?

– Fastigheten väntas färdigställas under tredje kvartalet 2015. Tre gamla och ineffektiva byggnader ersätts av en modern fastighet som omfattar 30 500 kvm förstklassig kontors- och butiksyta. Fastigheten väntas bli den första byggnaden i Stockholm som erhåller LEED Platinum enligt programmet Leadership in Energy and Environment Design (LEED) – ett globalt erkänt system för att mäta byggnaders effektivitet. Nordea har tecknat avtal för 20 000 kvm kontorsyta, vilket innebär att cirka 9 000 kvm kontorsyta, fördelat på de fyra översta våningsplanen, samt 1 500 kvm butiksyta återstår att hyra ut.

Vilka sorts företag kommer Hästen 22 att passa?

– Fastigheten erbjuder en förstklassig miljö för företag som vill växa och maximera den effektiva ytan. Vare sig det gäller finansiella aktörer, advokatbyråer, konsultbolag, teknikbolag och allt där emellan, kommer de flexibla våningsplanen med öppen planlösning och så få pelare som möjligt att passa alla företag och kunna anpassas när verksamheten förändras. Med en placering i hjärtat av Stockholm passar fastigheten ambitiösa företag som värdesätter flexibiliteten i nya byggnader och samtidigt uppskattar karaktären, tillgängligheten och atmosfären i CBD-området.

Hur skiljer sig Hästen 22 från andra byggnader i närheten?

– Fastigheten är den enda nya byggnaden inom CBD-området som har ritats och uppförts av ett internationellt fastighetsbolag. Pembroke Real Estate har hämtat inspiration från sin portfölj av framstående märkesbyggnader i städer som Boston, London, Paris och Tokyo för att föra samman internationell kunskap, kvalitet och service med det bästa från den lokala marknaden. Några av fastighetens karaktärsdrag är de unika vyerna mot Kungsträdgården med omnejd, en lobby och reception inspirerad av en internationell miljö, förstklassiga säkerhetstjänster, tio stora hissar, ett rymligt cykelförråd, omklädningsrum och duschar, samt 3 meter i takhöjd vilket är märkbart högre än de 2,5 meter som är standard. Upplevelsen som hyresgästerna och deras kunder får i detta landmärke kommer att vara unikt för Stockholm.

Finns det någon form av service inne i byggnaden och hur är utbudet runtom?

– Fastigheten är placerad i centrala Stockholm och har stora fördelar av den goda tillgänglighet till alla typer av transporter och tjänster. Byggnaden ligger mittemellan NK, PK-Huset och MOOD Stockholm, vilket ger hyresgästerna tillgång till ett brett utbud av restauranger, barer och internationella varumärken.

Vad är det mest spännande med projektet?

– Fastigheten sätter en ny teknisk standard vad gäller effektivitet, hållbarhet och service. En av de mest spännande aspekterna är den storslagna utsikten och de privata takterrasserna som kommer att vara tillgängliga för medarbetare och kunder. Utöver detta innebär takhöjden och fönster från golv till tak en fantastisk utsikt över Kungsträdgården från de översta våningsplanen.

Hur kom ni fram till beslutet att starta processen, vad var visionen?

– Visionen för projektet var att skapa en ny standard för byggnader i Stockholm, som låter företag verka på ett effektivt sätt i CBD-området samtidigt som de kan dra nytta av områdets många fördelar och möjligheter. Fastigheten kommer att bli en hållbar ny mötespunkt i Stockholm som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö för både lokala och internationella företag.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter