NP3 köper i Sundsvall och Borlänge

NP3 Fastigheter har i tre separata affärer förvärvat två fastigheter i Sundsvall och en i Borlänge, till ett underliggande värde om 91 miljoner kronor.

Fastigheten Lantmätaren 3 & 4 i Borlänge har ett fastighetsvärde om 56 miljoner kronor och omfattar 3 790 kvadratmeter. Den har ett årligt hyresvärde om 6,2 miljoner kronor. Borlänge kommun hyr fastigheten fullt ut och har hyresavtal fram till 31 december 2022. Fastigheten ligger strax utanför citykärnan och är ett tidigare hotell som är omgjort till  boende för nyanlända.

Fastigheten Högom 3:172 i Sundsvall har ett fastighetsvärde om 22,8 miljoner kronor och omfattar 3 116 kvadratmeter. Den har ett hyresvärde om 2,8 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd och har en genomsnittlig återstående avtalslängd om 2,5 år. Procurator är största hyresgäst med 40 procent av hyresvärdet. Fastigheten ligger i Nacksta industriområde där NP3 sedan tidigare äger flera fastigheter.

Den andra fastigheten i Sundsvall, Målås 4:3, har ett fastighetsvärde om 12,5 miljoner kronor och omfattar 1 280 kvadratmeter, med ett hyresvärde om 1 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd till Cramo som har hyresavtal fram till 31 oktober 2016. Fastigheten har en tomt om drygt 10 000 kvadratmeter och ligger i Birsta. Även där äger NP3 sedan tidigare flera fastigheter.

Källa: NP3 Fastigheter

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter