NP3 förvärvar fastighet i Umeå

NP3 Fastigheter har förvärvat en fastighet om 11 300 kvadratmeter och en tomtareal om 23 700 kvadratmeter i Umeå.

Det underliggande fastighetsvärdet är 96 miljoner kronor och hyresvärdet ligger på cirka 10,5 miljoner kronor på årsbasis. Ekonomiskt tillträde skedde den 1:a september.

Fastigheten (Björnjägaren 3) ligger i Ersboda handelsområde tre kilometer från centrala Umeå där NP3 sedan tidigare äger ett flertal fastigheter. Fastigheten är fullt uthyrd och största hyresgäst med mer än 50 procent av hyresvärdet är Mio möbler. Det är även franchisetagarna av Mio i Umeå, Hermanssons möbler, som säljer fastigheten och i samband med att NP3 tar över den har de skrivit ett 10-årigt hyresavtal.

- Affären är typisk för NP3 där vår lokala närvaro återigen visar sig vara en vinnande strategi. Med egen personal på orterna tillsammans med lokala nätverk kan vi hitta denna typ av högavkastande fastigheter off-market. Detta förvärv har en direktavkastning betydligt över vårt redan höga snitt vilket gör denna affär väldigt gynnsam, säger Andreas Nelvig, vd NP3.

NP3 har sedan tidigare 28 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 90 000 kvadratmeter i Umeå. I och med detta förvärv blir Mio möbler största hyresgäst i marknadsområde Umeå.

Källa: Pressmeddelande NP3 Fastigheter

 

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter