Notiser

Svensk minister på MIPIM

Den 16-19 mars är det dags för årets händelse i fastighetsbranschen då Mipim återigen går av stapeln i Cannes. I år satsar Exportrådet hårt på att marknadsföra svenska teknikföretags kunskap via Symbiocity, ett koncept för hållbar samhällsutveckling. En sverigeprofilerad Symbiocitypaviljong på 82 kvadratmeter ska marknadsföra Sverige som ett föregångsland inom hållbart byggande. Det kommer också att arrangeras ett speciellt seminarium där miljöminister Andreas Carlgren deltar tillsammans med företrädare från Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kommuner slarvar med miljökrav Genom offentliga upphandlingar har kommunerna en möjlighet att ställa miljökrav på företagen, något som enligt Lina Wedin inte utnyttjas. Lina Wedin vid Lunds Universitet har nyligen skrivit en avhandling om grön upphandling och kan konstatera att kommunerna bara i 60 procent av fallen utnyttjar möjligheterna att ställa miljökrav vid en upphandling. Hon konstaterar att det är samordningen som brister. Det finns kompetens om miljöfrågor men den förblir outnyttjad.

Karl Person får ansvar för Öresundsregionen Karl Person från Jones lang LaSalle tillträder som chef för Öresundsregionen. Sedan tidigare har Person ansvar för Västsverige. Sedan 2000 har han varit anställd hos JLL och då arbetat med fastighetstransaktioner i västra Sverige, ett arbete som han även fortsättningsvis kommer ansvara för.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter