Notiser

Diligentia sålde sista utlandsfastigheten För ett år sedan beslutade Diligentia sig för att sälja bolagets alla utländska fastigheter och för cirka en miljard såldes ett stort antal fastigheter i Köpenhamn. Kvar blev en lagerfastighet som inte har sålts förrän nu i dagarna. I och med den sista försäljningen kan Diligentia nu fokusera fullt ut på den svenska marknaden, helt enligt planerna. Almega spår het bygg-konjunktur

Enligt arbetsgivarorganisationen Almega ser utvecklingen för företagstjänster, datakonsulter och arkitektföretagen gynnsam ut. För arkitektföretagen noteras ett index på 72, vilket visar på en fortsatt het byggkonjunktur. Ett index över 50 antyder tillväxt.

Grönt ljus för nccs storprojekt

NCC Property Development kan äntligen slutföra köpet av fastigheten Mentor 1 från Jernhusen. Fastigheten ligger några hundra meter norr om Stockholms Centralstation, utmed Östra Järnvägsgatan. Efter flera år har regeringen nu avslagit överklagandet av detaljplanen och byggstart är planerad till slutet av mars. Kontorshuset, som blir sju våningar högt, ska vara klart om tre år.

Rekord på mipim

Fastighetsmässan MIPIM i Cannes slog i år nya rekord. Antalet deltagare var mer än 20 000, att jämföras med föra årets 18 000. Det var framförallt den ryska fastighetssektorn som ökade sin representation på mässan. Sverige hade 77 utställare, en ökning från förra året med 33 procent. Många europeiska städer skickar sina borgmästare eller liknande, från Sverige kom Annika Billström.

Nytt danskt bolag köper i sverige

Det nystartade danska fastighetsbolaget Norcap har på en månad köpt fastigheter för en halv miljard i Sverige, bl a i Lund, Landskrona och Falkenberg. Det danska bolaget bildades i februari och drivs av tre personer med lång erfarenhet från Keops. Affärsidén består i att köpa fastigheter direkt från projektutvecklaren, med eller utan hyresgäster. Planen är att bolagets förvärv ska bestå till hälften av handelsfastigheter och till hälften av lika delar kontor och hotell. Norcap ska verka i Danmark, Sverige, Finland och Tyskland, med Sverige som största marknad.

Peking dyrast i kina

Shanghai är inte längre Kinas hetaste bostadsmarknad. Ny statistik från National Bureau of Statistics visar att Peking under 2005 hade de högsta priserna per kvadratmeter, 6725 yuan (lika mycket i SEK). Det är en uppgång med 19 procent. I Shanghai steg priserna endast med fem procent och stannade på 6698 yuan per kvadratmeter.

Fördubblad avkastning för fastigheter

Totalavkastningen på svenska fastighetsinvesteringar var 12,7 procent förra året enligt SFI/IPD Svenskt Fastighetsindex. Siffrorna visar på en fördubbling jämfört med totalavkastningen 2005. Fastigheternas värde har ökat med 7 procent jämfört med föregående årsskifte.

Dina sparade favoriter

Nedan listas dina sparade favoriter.

Dina uppgifter

Få prisuppgifter och mer information om dina sparade favoriter.

Din intresseanmälan är nu skickad. Vill du rensa dina favoriter?

Rensa dina favoriter